TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door crowdfunding

Geld verdienen door crowdfunding

In tijden van crisis valt er met een opgebouwd klein of groot vermogen op verschillende vlakker nog wel geld te verdienen. Geld verdienen door het spaargeld op een spaarrekening te plaatsen zet niet echt zoden aan de dijk en ook het investeren in goud lijkt op dit moment niet de beste manier om geld te verdienen. Er zijn echter nog een aantal mogelijkheden om tijdens de crisis het beste er van te maken en wel wat geld te verdienen. Dat kan bijvoorbeeld door mee te doen aan crowdfunding.

Bij crowdfunding is er sprake van het doen van een investering in kleine bedrijven die geld nodig hebben om bijvoorbeeld een product verder te ontwikkelen of op de markt te brengen. Crowdfunding is in het buitenland al enorm populair en ook in Nederland zijn er op dat gebied initiatieven ontwikkeld, waardoor steeds meer mensen geïnteresseerd raken om op een originele wijze geld te investeren.

Bij crowdfunding is er sprake van een online platform, waarbij de projecten worden aangeboden en de aanbieder en geldverstrekker als het ware bijeen worden gebracht. Zowel bedrijven als particulieren kunnen via crowdfunding geld bijeen halen om een project of concept succesvol te laten zijn.

Het leuke van crowdfunding is dat particulieren ook gewoon kleine bedragen kunnen investeren in de ontwikkeling van bijvoorbeeld een nieuw product. Het is uiteraard wel belangrijk om goed de voorwaarden door te nemen bij de wens om echt geld te gaan verdienen door middel van het investeren via crowdfunding. Er zijn namelijk zowel voordelen als nadelen aan verbonden. Een nadeel kan zijn dat het bedrijf waar in is geïnvesteerd het niet redt en failliet gaat.