TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door te besparen op stookkosten

Geld verdienen door te besparen op stookkosten

De lagere temperaturen zijn al in zicht en na de herfst staat de winter weer op de stoep, zodat de stookkosten weer flink zullen oplopen. Er bestaat echter een mogelijkheid om geld te verdienen door te besparen op de stookkosten. De eerste stap die gezet kan worden om dat te realiseren is een kritische blik op de woning te werpen. Gemiddeld is een huishouden op jaarbasis een bedrag van 1.000 euro kwijt aan het verwarmen van het huis, waarbij de meeste huizen over een verwarmingsketel beschikken waar ongeveer 1600 m3 gas mee wordt verstookt.

Er kan vooral veel geld verdiend worden aan het besparen op stookkosten als het een oudere woning betreft. Deze oude huizen zijn veelal slecht geïsoleerd en dat zorgt voor een aanzienlijk hogere energierekening. Het isoleren van de oude woning kan een flinke besparing opleveren en vooral als de gevel, de vloer en het dak van isolatie zijn voorzien. Daarnaast helpt het flink als de ramen van dubbelglas zijn. In slecht geïsoleerde en oudere woningen kan het gasverbruik wel tot drie keer zo hoog zijn in vergelijking met wel goed geïsoleerde woningen. Het verschil kan op jaarbasis tot wel 1.000 euro aan kosten opleveren.

Overigens is het isoleren van een woning niet alleen verstandig voor de portemonnee, maar wordt het leven in het huis ook een stuk comfortabeler door de isolatie. Tocht over de vloer of langs ramen behoort dan namelijk tot de verleden tijd en vochtproblemen zullen minder voorkomen in goed geïsoleerde huizen waar voldoende wordt geventileerd.