TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door aftrekposten te gebruiken

Geld verdienen door aftrekposten te gebruiken

Geld verdienen kan voor het jaar 2013 nog door aftrekposten te gebruiken, zoals de afrek voor ziektekosten en zorgkosten. 2013 is namelijk het laatste jaar, waarin de betaalde ziektekosten nog voor aftrek in aanmerking komen. Deze aftrekpost zal met ingang van 2014 verdwijnen. Het is dan ook aan te raden om medische behandelingen die nog moeten worden ondergaan en waarvoor men zelf deels of geheel voor de kosten moet opdraaien, dit jaar nog te doen.

Er kan daarbij gedacht worden aan het laten plaatsen van kronen of bruggen, waarvoor geen tandartsverzekering aanwezig is, waaruit de kosten vergoed kunnen worden. De kosten van het plaatsen van kronen en bruggen kunnen hoog oplopen en voor de aangifte van 2013 meegenomen worden als aftrekpost voor ziektekosten. Een ander voorbeeld is het laten uitvoeren van medische noodzakelijke aanpassingen in de woning of auto.

Om geld te verdienen door ziektekosten als aftrekpost te gebruiken, dient met wel boven een bepaalde drempel uit te komen. De drempel kan aan de hand van het zogenoemde drempelinkomen worden berekend. Gemiddeld genomen bedraagt de drempel 1,65 procent van het drempelinkomen. De in het jaar 2013 gemaakte kosten die voor aftrek in aanmerking komen, dienen vervolgens bij elkaar te worden opgeteld en wie van plan is om nog extra kosten te maken dit jaar, kan deze kosten er natuurlijk bij rekenen. Het gaat wel alleen om de kosten die door de zorgverzekeraar niet vergoed zullen worden en bepaalde middelen komen niet voor aftrek in aanmerking, zoals brillen, rollators en steunzolen.