TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen aan vertraagde vlucht

Geld verdienen aan vertraagde vlucht

Het is wellicht niet de leukste manier van geld verdienen, maar het is mogelijk om geld te krijgen als er sprake is van een vertraagde vlucht. Zo is onlangs maar weer eens gebleken, want Martinair moet aan ruim 140 passagiers een schadevergoeding uitkeren. De schadevergoeding vanwege een opgelopen vertraging is vastgesteld op een bedrag van 600 euro per persoon. Hert vliegtuig waarin de passagiers vervoerd zouden worden kreeg te maken met een technisch mankement en daardoor ontstond er voor de vlucht een vertraging van vierentwintig uur. De kantonrechter in Haarlem heeft in deze zaak uitspraak gedaan en de totale schade komt voor Martinair neer op een bedrag van meer dan 84.000 euro.

Voor het geld verdienen aan vertraging van een vlucht moet men wel over een lange adem beschikken, want het ging hier om de vertraging van een vlucht op 2 februari 2010. Twee uur voordat het vliegtuig naar Aruba en Curaçao zou vliegen werd er een technisch mankement ontdekt en werd het toestel aan de grond gehouden. Overigens trof Martinair geen blaam, want deze had het technisch mankement niet kunnen voorkomen. Om die reden werd er een beroep op overmacht gedaan, waarbij passagiers normaal gesproken niet in aanmerking komen voor een vergoeding.

De kantonrechter oordeelde echter anders, omdat het technisch mankement pas werd ontdekt nadat het vliegtuig al voor vertrek was vrijgegeven, wat gezien wordt als een normaal bedrijfsrisico. De kantonrechter deelde de mening van overmacht dan ook niet en oordeelde dat Martinair zich niet kon beroepen op buitengewone omstandigheden.

Om geld te verdienen aan een vertraging dient er in elk geval sprake te zijn van een vertraging van minimaal drie uur.