TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Meer geld verdienen met isolatie in plaats van sparen

Meer geld verdienen met isolatie in plaats van sparen

De rente op spaarrekeningen is tegenwoordig erg laag, zodat voor geld verdienen door middel van te sparen een lange adem nodig is. In dat opzicht zijn er op dit moment meer lucratievere manieren op het gebied van geld verdienen door bijvoorbeeld het huis van isolatie te voorzien. Het investeren in een isoleren van de spouwmuur levert namelijk een aanzienlijk rendement op dat vergeleken kan worden met een spaarrekening waar 12 procent rente op geboden wordt.

Bovenstaande informatie is gebaseerd op een berekening die is uitgevoerd door Milieu Centraal. Bij isolatie wordt er gebruikmaakt van de terugverdientijd, wat inhoudt dat er rekening gehouden wordt met het aantal jaren voordat de besparing op energie in verhouding tot de investering is terugverdiend. Bij het isoleren van de spouwmuur is de terugverdientijd gemiddeld vier jaar. De winst op de termijn daarna is niet geheel duidelijk, maar komt natuurlijk wel naar voren in de lagere energierekening. Bij de nieuwe berekening wordt er uitgegaan van een fictieve rente van 2,55 procent op een spaarrekening en bij deze basis levert spouwmuurisolatie een rendement op dat zoals gezegd gelijk staat aan 12 procent rente op een spaarrekening. Geld verdienen met het isoleren van spouwmuren is dan ook zeker aantrekkelijk met als enige nadeel dat er eerst geld in geïnvesteerd moet worden.

Het isoleren van de spouwmuur is een van de meeste besparende energiemaatregelen voor een woning. Het isoleren van een dak levert volgens de berekening een rendement op van 9 procent en dubbele beglazing zorgt voor een rendement van 7 procent.