TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen tijdens schooluren

Geld verdienen tijdens schooluren

Naar school gaan kan in Groningen binnenkort wel eens winstgevend worden, want geld verdienen tijdens de schooluren gaat tot de mogelijkheden behoren. In elk geval op het Alfa college als de richting Commerciële opleidingen en Detailhandel wordt gevold. Daar wordt met ingang van het komend schooljaar namelijk een nieuw project gelanceerd waarmee geld verdienen direct tot de mogelijkheden behoort. Het nieuwe project houdt in dat de studenten hun eigen webwinkel gaan runnen binnen het project Shop4School.

Tegenwoordig hebben veel fysieke winkels ook een webshop om de producten in de markt te zetten en de webshops zijn dan ook de toekomst van detailhandel, waar men niet meer om heen kan. De opleiding Handel van het Alfa college in Groningen biedt het project van het realiseren van een eigen webwinkel aan binnen het studieprogramma. Sinds enkele maanden zijn er al twintig studenten die zich bezighouden met het project. In de gerealiseerde webwinkels worden onder meer verzorgingsproducten aangeboden, maar ook keukengerei en sieraden worden online verkocht aan consumenten.

Er wordt dus niet alleen aandacht besteed aan theorie, maar ook aan de praktijk. Er kan ervaring door de studenten worden opgedaan met het runnen van een eigen webwinkel en alles wat daarbij komt kijken. Geld verdienen is zeker een optie voor de studenten als de webwinkel succesvol wordt. Studenten mogen overigens zelf de keuze maken welke producten in de webwinkel te koop worden aangeboden. Naast het leren ontwikkelen van een webwinkel leren de studenten ook andere vaardigheden, zoals beheer van de voorraad, ondernemen van verkoopactiviteiten en verzorging van de goederenstroom.