TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met langzaam rijden

Geld verdienen met langzaam rijden

Geld verdienen met langzaam rijden door de grens van 30 kilometer niet te overschrijven is vanaf nu mogelijk in een van de straten in Amsterdam. Het gaat om de Spaarndammerstraat in Amsterdam, waar een kilometerzone van maximaal 30 kilometer per uur van toepassing is. De snelheidsgrens wordt door veel automobilisten overschreden, maar wie zich netjes aan de snelheid houdt kan geld verdienen.

In Amsterdam-West heeft de buurt namelijk een digitaal beloningssysteem ingevoerd, waarmee de snelheid van langsrijdende auto’s kan worden gemeten. Elke automobilist die zich in de Spaarndammerstraat aan de maximale snelheid houdt, spaart virtueel geld. Dat geld is niet direct voor de automobilisten bestemd, maar wordt telkens na een bepaalde periode besteed aan een specifieke groep in de betreffende buurt. Naar verwachting zal er elke twee maanden ongeveer een bedrag van 1.500 euro in de virtuele spaarpot gespaard zijn, waarna het bedrag wordt gebruikt. De groep aan wie het geld wordt toegekend heeft inspraak over de besteding van het bedrag. De besteding moet wel gerelateerd zijn aan de verbetering van de verkeersveiligheid, mobiliteit of vervoer. De eerste groep waar het geld naar toegaat, is al bekend, want dat zijn de ouderen in de omgeving.

De maximale snelheid van 30 kilometer per uur wordt door ruim veertig procent van de bestuurders in de Spaarndammerstraat overschreden. Het werd daarom tijd om maatregelen te nemen en deze beloningsmaatregel kan nog wel eens vruchten afwerpen. Het nieuwe beloningssysteem is op maandag 15 juli voor het eerst geopend, zodat geld verdienen vanaf nu mogelijk is door de maximale snelheid te respecteren.