TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met investering in zonnepanelen

Geld verdienen met investering in zonnepanelen

Geld verdienen met een investering in zonnepanelen behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Zelfs nu de Europese Commisie met ingang van 6 juni een importheffing heeft ingevoerd voor zonnepalen die afkomstig zijn uit China, kan het nog altijd rendabel zijn om zonnepanelen te plaatsen. In dit geval zal er voor het geld verdienen dus eerst geld uitgegeven moeten worden, maar op de lange termijn kan het zeker geld opleveren. Bovendien kan er bij het investeren in zonnepanelen gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden op het gebied van subsidies. De overheid verstrekt namelijk diverse subsidies als er sprake is van een duurzame investering, hetgeen bij zonnepanelen het geval is.

Wie nu investeert in zonnepanelen zal wel geduld moeten hebben voor het daadwerkelijk geld gaat opleveren. Er kan daarvoor ongeveer rekening gehouden worden met een termijn van tien jaar. Als gevolg van de importheffing op zonnepanelen uit China zijn de zonnepanelen nu duurder in aanschaf, maar in verhouding tot de totale investering vallen de kosten op zich mee. Het blijft dus ook na de invoering van de importheffing zeker de moeite waard om te investeren in duurzame energie en zonnepanelen te kopen.

De Europese Commissie is met China nog altijd in gesprek over de zonnepanelen en de onderhandelingen kunnen er toe leiden dat de importheffing beperkt blijft tot 11,8 procent. Als beide partijen er niet uitkomen, dan bestaat de mogelijkheid dat de importheffing in de maand augustus verder verhoogd zal worden naar 47 procent. Als dat het geval is, dan zal het dus langer duren voordat de investering is terugverdiend.