TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met de hoogste spaarrente in 2013

Geld verdienen met de hoogste spaarrente in 2013

Bij de meeste banken valt er nog maar weinig geld te verdienen op de spaarrekening, maar wie toch de spaarcenten wil laten groeien, heeft nog de mogelijkheid om bij een aantal banken het geld te parkeren om daar de hoogste spaarrente te ontvangen. MoneyView heeft een onderzoek uitgevoerd waarin de tarieven van de rente van meer dan zestig spaarrekeningen onder de loep zijn genomen over een periode van meer dan twee jaar.

Uit het onderzoek zijn een aantal banken naar voren gekomen, waar geld verdienen door de spaarrente nog tot de mogelijkheden behoort. Het gaat dan onder meer om de SNS Bank, Argenta, MoneYou, Regiobank, WestlandUtrecht Bank en Nationale-Nederlanden Bank. De hoogste rente wordt geboden door de Nationale-Nederlanden Bank en door Argenta, waar spaarders een rente krijgen van 1,95 procent. Het gaat dan om de zogenoemde vrij opneembare spaarrekeningen. Bij de ING kunnen spaarders minder geld verdienen, want daar wordt slechts een rentepercentage van 1,35 procent gehanteerd. De Rabobank biedt een hoger percentage met 1,4 procent en bij de ABN Amro kunnen de spaarders ook op een rente van 1,4 procent rekenen.

Het voordeel dat de grotere banken weer te bieden hebben, zijn de extra functionaliteiten, zoals de mogelijkheid van mobiel bankieren en het opnemen van cash geld.

De rente op standaard spaarrekeningen is lager dan de inflatie en dat zal waarschijnlijk tot het einde van 2013 zo blijven. Sparen is echter nog altijd wel zinvol om bijvoorbeeld een financiële buffer op te bouwen om grote uitgaven in de toekomst te kunnen opvangen.