TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door overstappen naar andere energieleverancier

Geld verdienen door overstappen naar andere energieleverancier

Geld verdienen kan vaker dan men denkt door op tijd over te stappen. Het overstappen bij verzekeringen wordt tegenwoordig al vaak gedaan, maar het is ook bijzonder lonend om te kijken of een andere energieleverancier minder geld kost, waardoor er dus per saldo meer geld overblijft. Het is dan de bedoeling om steeds weer over te stappen, zodat er elk jaar weer geld aan verdiend kan worden door van de diensten van een andere energieleverancier gebruik te maken.

Consumenten kunne profiteren van de concurrentiestrijd tussen energieleveranciers en bovendien telkens weer gebruikmaken van een welkomstaanbod, zoals een hoge korting of premie als welkom, waarbij de bedragen wel kunnen oplopen tot een bedrag van 300 euro. Een dergelijke bonus wordt pas na afloop betaald en dus is het wel een kwestie om bij het overstappen met een goede timing rekening te houden, zoals Ben Woldring van de site Gaslicht liet weten.

De consumenten die het meeste geld kunnen verdienen aan het overstappen zijn degene die in het verleden nog niet eerder van de diensten van een andere energieleverancier gebruik hebben gemaakt. Er wordt in verband met de promoties en acties van energiebedrijven aangeraden om het contract niet langer dan een jaar te laten duren. Wie wel eerder is overgestapt moet rekening houden met de afloopdatum van het contract en kijken op welk moment er recht bestaat op de premie als de overeenkomst wordt opgezegd. Bovendien moeten alle consumenten die op deze manier geld willen verdienen er wel rekening mee houden dat het overstappen zelf tot wel zes weken in beslag kan nemen.