TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door geen mobiel abonnement af te sluiten

Geld verdienen door geen mobiel abonnement af te sluiten

Geld verdienen is vaak ook een kwestie van simpelweg besparen en dat kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door niet langer als jongere een duur mobiel abonnement af te sluiten, want het blijkt dat veel jongeren daardoor uiteindelijk in de schulden komen. Topman Henk Keizer van het incassobedrijf GGN is zelfs een voorstander van het verbieden van het afsluiten van een mobiel abonnement voor jongeren die de leeftijd van 18 jaar nog niet hebben bereikt.

Dat een duur mobiel abonnement tot schulden leidt blijkt in de praktijk onder veel jongeren voor te komen. Het genoemde incassobedrijf heeft in 2012 namelijk al drie maal zoveel zaken te behandelen gekregen van jongeren dan in vergelijking met het jaar 2011. Een van de meest voorkomende rekeningen die niet door jongeren betaald wordt betreft de rekening van het mobiele abonnement. Het niet betalen van deze rekening is een van de belangrijkste redenen waarom het incassobedrijf wordt ingeschakeld onder jongeren.

Het blijkt dat de schulden dermate explosief zijn gestegen dat Henk Keizer een duidelijk voorstander is van het verbod voor jongeren onder de leeftijd van 18 jaar om een mobiel abonnement af te sluiten. Prepaid bellen is voor deze jongeren een betere optie, want daarmee worden torenhoge schulden voorkomen. Nu blijkt dat steeds meer jongeren met schuldenproblematiek te maken krijgen, ligt het voor de hand om de oorzaak aan te pakken en dat is in dit geval dus het voorkomen dat jongeren te dure mobiele abonnementen af kunnen sluiten. Bij de keuze voor prepaid kan er alleen gebruik van worden gemaakt als er sprake is van een tegoed of als de jongere geld heeft om het tegoed op te waarderen.