TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door je auto te delen of te verhuren

Geld verdienen door je auto te delen of te verhuren

Het rijden in een auto is tegenwoordig een kostbare zaak, maar geld verdienen aan de eigen auto behoort ook tot de mogelijkheden. Zo kan iedereen met een auto besluiten om geld te verdienen door de eigen auto te verhuren aan anderen. Het delen van de auto levert geld op, bijvoorbeeld als de wagen met de buren wordt gedeeld. Het is dan wel belangrijk om goede afspraken te maken over de verdeling van de kosten en het onderhoud aan de auto. Er zijn een aantal autoverzekering, waar het is toegestaan om de auto te verhuren, maar bij de meeste verzekeraars wordt deze optie niet toegestaan.

Wie niet alles zelf wil regelen, maar het verhuren van de auto op een meer professionele manier wil regelen, kan onder meer terecht bij SnappCar en MyWheels. Het eerstgenoemde bedrijf biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf de prijs per kilometer en per dag te bepalen. Met het invullen van het kenteken op de website kan direct inzicht worden verkregen van de prijs die gevraagd zou kunnen worden. Bovendien kan men zelf aangeven op welke dag de auto beschikbaar is voor de verhuur.

Geld verdienen aan de eigen auto biedt in elk geval de mogelijkheid om zelf op de kosten te besparen en maakt het voor sommige mensen zelfs mogelijk om daardoor in de eigen auto te kunnen blijven rijden. Bij MyWheels zijn de kosten voor de verhuur van de auto overigens lager, maar er kan uiteraard van beide mogelijkheden geprofiteerd worden om een zo groot mogelijk bereik te krijgen.