TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen via Amazon met fanfiction

Geld verdienen via Amazon met fanfiction

Er wordt normaal gesproken geld uitgegeven bij het bezoeken van de website van Amazon, maar binnenkort is het ook mogelijk geld te verdienen en wel op een hele bijzondere manier. Het bedrijf heeft namelijk een nieuw concept gelanceerd, waarmee geld verdienen binnen ieders handbereik ligt. Het plan houdt in dat schrijvers van fanfiction de gelegenheid krijgen om hun schrijfsels te verkopen via de Kindle. De auteur krijgt net als de rechthebbende van het merk een deel van de opbrengst van de schrijfsels.

Er zijn online honderdduizenden amateursschrijvers die zich bezighouden met fanfiction, dat neerkomt op het schrijven van een boek of verhaal dat gestoeld is op een film, televisieserie of eerder geschreven boek. Tot op heden is het voor deze amateurschrijvers niet mogelijk geweest om de verhalen te verkopen, omdat er geen gebruik gemaakt kon worden van het recht om een personage of specifiek merk voor hun schrijfsels te gebruiken.

Daar komt echter nu verandering in, want Amazon heeft het plan gecreëerd om rechten op te kopen, zoals van series van het bekende bedrijf Warner Bros. Als Amazon deze rechten eenmaal in het bezit heeft, dan kunnen de amateurschrijvers aan de slag met het schrijven van fanfiction. Amazon heeft inmiddels al concrete stappen gezet en de rechten van de bekende serie Gossip Girl gekocht. Nu kunnen alle fans van Gossip Girl gebruikmaken van de gelegenheid om hun eigen verhaal te schrijven met de personages uit de serie of met een van de verhaallijnen als basis en daarmee geld verdienen. De verhalen en boeken zullen overigen op het platform Kindle Worlds worden verkocht, dat in juni van start zal gaan.