TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door overstap naar andere energieleverancier

Geld verdienen door overstap naar andere energieleverancier

Geld verdienen door over te stappen naar een andere energieleverancier om zo op de huidige uitgaven te sparen is de laatste tijd veel in het nieuws. Het is dan ook zo dat een consument daadwerkelijk veel geld kan besparen en vaak zelfs nog meer dan gedacht als de overstap naar een andere energieleverancier gemaakt zal worden.

Het overstappen naar een ander energiebedrijf kan als er rekening wordt gehouden met het grootste verschil maximaal een besparing opleveren van 400 euro op jaarbasis. Dat is onlangs gebleken uit een gehouden onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt. Het maximale bedrag van 400 euro verschil tussen de goedkoopste en duurste leverancier is naar voren gekomen door de contracten van gas en elektriciteit op vergelijkingssites met elkaar te vergelijken. Het grootste verschil is gevonden bij overeenkomsten die voor een onbepaalde periode zijn afgesloten.

Wie geld wil verdienen door naar een ander energiebedrijf te gaan kan heel eenvoudig van de mogelijkheid gebruikmaken om over te stappen. Indien er sprake is van een overeenkomst voor onbepaalde tijd dan kan er gratis overgestapt worden, maar bij overeenkomsten voor bepaalde tijd is het mogelijk dat de energieleverancier een vergoeding in rekening zal brengen omdat het contract nog niet is afgesloten.

Om een goede overstap te maken en geld te besparen is het nodig om de verschillende aanbiedingen van energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Er zijn meerdere goedkope aanbieders, zodat er ook nog rekening gehouden kan worden met bijvoorbeeld het serviceniveau van het betreffende bedrijf waar de overstap naar toe wordt gemaakt.