TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met bezuinigingstips

Geld verdienen met bezuinigingstips

De crisis leidt ertoe dat een groot deel van de Nederlanders moet bezuinigingen. De mogelijkheden om in deze tijden extra geld te verdienen zijn beperkt en met de stijgende werkloosheid worden de vooruitzichten er ook al niet beter op. Geld verdienen kan echter ook op meer creatieve manieren, bijvoorbeeld door van de volgende bezuinigingstips gebruik te maken, die afkomstig zijn van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting.

De meest belangrijkste tip die gegeven wordt is het op een rijtje zetten van alles wat er per maand binnenkomt en alle uitgaven die maandelijks gedaan worden. Het lijkt soms lastig om op de vaste uitgaven te besparen, zoals op het energieverbruik, maar alle kleine beetjes helpen. Ga bijvoorbeeld minder lang onder een warme douche staan en laat geen lampen aan in een ruimte waar niemand is. Met het korter douchen wordt er meteen ook op het waterverbruik bespaard.

Door een goed inzicht te krijgen in de uitgaven en inkomsten is het ook eenvoudiger om na te gaan waar nog te veel geld aan wordt uitgegeven en waar nog op kan worden bespaard. Overigens zijn er allerlei handige applicaties beschikbaar voor de smartphone of tablet, waarin de uitgaven kunnen worden bijgehouden. Dergelijke programma’s zijn uiteraard ook online beschikbaar.

Besparen op de kleine uitgaven is eenvoudig als bekend is waar geld aan uitgegeven wordt. Het kopen van een krant of een kop koffie is een kleine uitgave, maar als dat meerdere keren per week wordt gedaan, dan zal het totaalbedrag aan het einde van de maand flink opgelopen zijn. Bij het boodschappen doen is het verstandig om huismerken te kopen in plaats van de duurdere A-merken. Met deze tip kan iedereen geld verdienen door te besparen.