TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door slimmer te rijden

Geld verdienen door slimmer te rijden

Geld verdienen door slimmer te rijden wordt concreet doordat automobilisten tot twaalf procent op het verbruik van benzine kunnen besparen. Het besparen op het benzineverbruik komt tot stand door tijdens het rijden sneller te gaan schakelen, waarbij de rijder niet ervaart dat er sprake is van het zogenoemde sloom rijden. Naar de besparing op het benzineverbruik is onderzoek gedaan aan de Technische Universiteit te Eindhoven.

In het onderzoek werden eerst de automobilisten gevolgd die een normale rijstijl aanhielden, waarna er vijf keer steeds een andere strategie op schakelgebied werd uitgevoerd. De automobilisten kregen op het moment dat er geschakeld moest worden een signaal. De rijders moesten daarbij zelf aangeven of de prestaties zich nog op een acceptabel niveau bevonden.

De strategie die door de deelnemers aan het onderzoek nog acceptabel werd gevonden leverde een besparing op het benzineverbruik op van zes procent. De hoogste besparing op het verbruik van benzine bedroeg een percentage van twaalf procent. Degene die sportief rijdt kan de hoogste besparing halen. Wie ook geld wil verdienen door slimmer te gaan rijden doet er verstandig aan om te leren sneller te schakelen.

De nieuwe rijstijl is onderzocht n het kader na het zogenoemde nieuwe rijden, wat ook een zuinige rijstijl betreft. Er zijn nog meer opties om slimmer te rijden, zodat daarop geld kan worden verdiend. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om elke maan de bandenspanning na te kijken en korte ritten zoveel mogelijk te vermijden. Ook het afstand houden en het buiten de spits rijden kan een flinke besparing opleveren.