TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met belasting terugvragen

Geld verdienen met belasting terugvragen

Jongeren die nog naar school gaan of studeren en een bijbaan hebben kunnen wellicht geld verdienen met belasting terugvragen. Wie in loondienst werkt draagt via de werkgever belasting af aan de Belastingdienst. Als er in het jaar 2012 belasting is ingehouden dan is het verstandig om na te gaan of er een deel van de betaalde belasting teruggevraagd kan worden bij de Belastingdienst.

Het is niet heel moeilijk om uit te rekenen of het mogelijk is geld te verdienen door betaalde belasting terug te vragen. De jaaropgaven over het jaar 2012 zijn inmiddels verzonden door de werkgevers en aan de hand daarvan kan bekeken worden of het zinvol is om een verzoek tot teruggave van betaalde belasting te doen. Het betaalde bedrag aan belasting staat op de jaaropgave onder de noemer loonbelasting of loonheffing.

De Belastingdienst heeft voor jongeren een handige tool beschikbaar gesteld ‘Krijg jij geld terug?’ De tool is te vinden op de website van de Belastingdienst en door het invullen van de daar gevraagde gegevens kan het aangifteprogramma gevolgd worden, waarbij direct duidelijk zal worden of er geld kan worden teruggevraagd. Wie nog niet eerder geld heeft teruggevraagd kan ook over voorgaande jaren nog in aanmerking komen om belasting terug te vragen. Het is namelijk mogelijk om tot vijf jaar terug aangifte te doen. De aangifteprogramma’s vanaf 2008 tot en met 2012 staan eveneens op de website van de Belastingdienst. Voor het invullen zijn een aantal gegevens nodig, zoals de jaaropgave en het burgerservicenummer. Ook moet er een DigiD beschikbaar zijn om digitaal aangifte te kunnen doen.