TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met beeldbuisclaim

Geld verdienen met beeldbuisclaim

Geld verdienen met een beeldbuisclaim gaat op voor consumenten die in de periode tussen 1996 en 2006 een televisie hebben gekocht. Er is nu namelijk vastgesteld dat in de genoemde periode consumenten een te groot bedrag hebben betaald voor een kleurentelevisie en beeldscherm van een computer. Het gaat dan onder meer om de bekende merken, zoals Samsung, LG, Philips, Toshiba, Technicolor en Panasonic. Deze merken zouden prijsafspraken hebben gemaakt, zodat de beeldbuizen voor een te hoog bedrag aan de fabrikanten van televisies werden verkocht, die op hun beurt de prijs weer doorrekenden aan de consument.

Aangezien de beeldbuisproducten van genoemde merken aan bijna de meeste computermerken en televisiemerken beeldbuizen verkocht, gaat het waarschijnlijk om alle toestellen met een beeldbuis die in de periode 1996 tot 2006 zijn verkocht. De Europese Commissie heeft inmiddels en boete opgelegd aan de producenten van beeldbuizen zoals Philips. Dit bedrijf is het niet eens met de hoogte van de opgelegde boete maar betwist de boete zelf niet.

Geld verdienen met een beeldbuisclaim houdt in dat er ongeveer tien procent van het aankoopbedrag kan worden geclaimd. Wie een televisie heeft gekocht van 1.000 euro kan dus bij toekenning van de schadeclaim rekenen op een bedrag van100 euro, dat in het verleden teveel is betaald. Aangezien het bijzonder lastig is om zelfstandig een claim in te dienen, kan er gebruik worden gemaakt van de diensten van ConsumentenClaim. Het is wel belangrijk dat bij het indienen van een schadeclaim er nog een bewijsstuk aanwezig is, zoals de aankoopbon van het toestel met beeldscherm.