TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door vaste baan te zoeken

Geld verdienen door vaste baan te zoeken

Uit cijfers van de Europese statistische dienst Eurostat is gebleken dat werknemers in Nederland maar beter op zoek kunnen gaan naar vaste baan. Geld verdienen als flexwerker is ook mogelijk, maar het blijkt dat de flexwerkers in ons land de laagste beloning krijgen. Ongeveer de helft van het aantal flexwerkers dat actief is in Nederland verdienen namelijk minder dan tweederde van een modaal inkomen.

Een kleinverdiener verdient in ons lang per uur maximaal een bedrag van 10,20 euro en als er dan van een 40-urige werkweek wordt uitgegaan, komt dat neer op een bruto-inkomen van 21.000 euro op jaarbasis. Een modaal salaris ligt in Nederland op 32.000 euro bruto per jaar. Uit deze gegevens blijkt dat ons land het in verhouding tot de andere landen een stuk slechter doet.

Het blijkt een bekend fenomeen te zijn, waarbij de ellende zich vooral afspeelt aan in de onderste regionen van de arbeidsmarkt. In die categorie zijn er vooral banen op het gebied van schoonmaken, maar dan ook nog in de vorm van schoonmaakmanen met een beperkt aantal uren of banen als oproepkracht. Wie geld verdienen met werken, kan dus beter op zoek gaan naar een andere baan, waar meer uren gewerkt kunnen worden en waar bijvoorbeeld een vaste baan tot de mogelijkheden behoort.

Tijdelijke banen kunnen een opstap zijn naar een vaste en beter betaalde baan, want helaas liggen de vaste banen met hoge salarissen niet voor het oprapen in deze tijden, waarin de werkloosheid eerder hoger wordt dan lager.