TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met afval scheiden

Geld verdienen met afval scheiden

In de gemeente Pijnacker-Nootdorp kun je binnenkort geld verdienen door afval te scheiden. Voor elke kilogram kunststofafval die wordt ingeleverd kun je bijvoorbeeld 25 eurocent ontvangen.

Het doel van de actie is in de eerste plaats om afval beter te scheiden. Maar de gemeente wil ook het bewustzijn bij de burgers vergroten. Afval is namelijk geld waard wanneer het correct gerecycled wordt. De actie gaat op 17 september van start.

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp kunnen zich aanmelden om een pas te ontvangen. Bij het inleveren van afval op speciale locaties wordt het gespaarde bedrag per keer op de pas bijgeschreven. Elke keer dat het totale tegoed op de pas meer dan 10 euro bedraagt wordt er automatisch uitbetaald naar de opgegeven bankrekening.

De inname van het afval en het uitkeren van het geld wordt geregeld door het bedrijf Ryck, de Nederlandse Recycle Bank. Dit bedrijf geeft ook de pas uit waarmee wordt bijgehouden hoeveel er al is gespaard.

De vergoedingen voor het afval worden per kilo berekend en verschillen behoorlijk per soort afval. Zo leveren oud papier en kleine huishoudelijke apparaten 5 slechts cent per kilo op. Textiel en kunststof zijn lucratiever, geld verdienen doe je daarmee voor 25 cent per kilo.

Volgens de gemeente kan het gemiddelde gezin op deze manier ongeveer 75 euro per jaar verdienen. Het is ook mogelijk om het bedrag (deels of helemaal) te schenken aan een goed doel.


Geld verdienen met scheiden van afval

Geld verdienen met scheiden van afval

Inwoners van Den Haag krijgen de mogelijkheid om geld te verdienen met het scheiden van afval. Er moet echter nog wat voor gedaan worden. Het is namelijk de bedoeling dat het gescheiden afval ook wordt ingeleverd bij het afvalbrengstation dat aan de Plutostraat is gevestigd. Het verdienen van geld wordt gekoppeld aan het thema ´Afval Loont´. Inwoners van Den Haag die mee willen doen en het afval gescheiden gaan wegbrengen, kunnen zich hiervoor aanmelden. Dan kan worden bijgehouden wie er mee doen en daardoor kan er geld gespaard worden. Het gaat onder meer om het scheiden van karton, papier, plastic, textiel, frituurvet en kleine elektrische apparaten.

Het sparen van geld kan voor het eigen huishouden, maar het is ook mogelijk om in groepsverband te sparen. Zo kunnen scholen en sportverenigingen ook meedoen en geld verdienen. Er kan dan bijvoorbeeld een gezamenlijk doel worden gekozen om geld voor te sparen. Het geld dat gespaard is met het gescheiden aanleveren van afval kan uitbetaald worden vanaf een bedrag van 10 euro. Het is natuurlijk voor iedereen leuk om op deze manier afval te scheiden. Het wordt inderdaad lonend om aan het project mee te doen doordat er geld kan worden verdiend. De inwoners van Den Haag worden niet rijk van het gescheiden afval project, maar het is natuurlijk altijd leuk om een zakcentje bij te verdienen. Bovendien wordt er ook nog eens een bijdrage geleverd aan het milieu. Dat betekent dat er sprake is van een dubbel voordeel waar iedereen van kan profiteren.