TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met zelfgemaakte spullen

Wanneer je graag spullen maakt, dan kun je dit omzetten naar een mooie onderneming. Geld verdienen met zelfgemaakte spullen begint vaak als een hobby waarin je een klein beetje tijd investeert. Maar naarmate je doorhebt welke spullen andere mensen graag kopen, wordt het steeds eenvoudiger om de juiste spullen te maken en meer geld te verdienen.

Geld verdienen met zelfgemaakte spullen klinkt op voorhand redelijk moeilijk. Het kost in het begin ook tijd om goede spullen te maken. Want of je nu houten beelden wilt maken, servies van klei kunt maken of kleding wilt ontwerpen; je moet een goed idee hebben om geld te verdienen.

Hoe werkt het?

Je bent creatief en kunt van verschillende onderdelen een mooie bank of unieke spiegel maken. Dit is een goede eigenschap die flink wat geld kan opleveren. Veel mensen zijn op zoek naar unieke aanwinsten voor hun woning of zoeken one-of-a-kind modeartikelen. Geld verdienen met zelfgemaakte spullenEn als jij iets kunt ontwerpen en maken dat precies aansluit bij hun smaak, dan is de kans groot dat zij jou hier ook graag voor zullen betalen.

Voordat je begint met iets zelf te maken, en je hier ook echt geld mee kunt verdienen, is het goed om na te denken wat je precies wilt maken. Begin met een ontwerp en bedenk welke spullen je nodig hebt om dit te maken. Kleding vereist vaak specifieke stoffen, terwijl je voor houten beelden een bepaalde houtsoort nodig hebt. Al deze elementen komen tijdens de ontwerpfase naar voren.

Welke zelfgemaakte spullen kopen mensen?

In principe kopen mensen alles; zolang het maar goed bij hen past. Wat je gaat maken is bepalend voor de hoeveelheid geld die je hiermee verdient. Hoe beter het idee, hoe beter de spullen. En hoe beter de spullen, hoe meer geld je verdient.

Bekende producten die het vaak goed doen, en waar ook veel vraag naar is, zijn producten die specifiek binnen een bepaald seizoen vallen. Je kunt denken aan unieke wintermutsen voor de winter, maar ook speciale vuurkorven doen het goed. In de zomer doen kledingstukken zoals zwembroeken en slippers het juist goed.

Sieraden voor mannen en vrouwen hebben vaak een unieke uitstraling. Als je zelf sieraden maakt, en allerlei verschillende voorwerpen gebruikt om deze te maken, dan is de kans groot dat je hier veel van kunt verkopen. Geld verdienen met zelfgemaakte spullen zoals sieraden levert vaak het meest op, maar er zijn ook veel meer mensen die deze spullen maken. Je moet dus echt uniek zijn om veel te verkopen.

Waar kun je geld verdienen met zelfgemaakte spullen?

Marktplaats is een goede website om jouw spullen aan te bieden. De website is vooral bekend om de tweedehands spullen die je hier kunt kopen, maar steeds meer mensen bieden nieuwe producten aan. Je hoeft geen eigen online winkel op te zetten, want de Marktplaats-advertenties zijn in een handomdraai opgezet en staan direct online. Het is het perfecte platform om geld te verdienen met zelfgemaakte spullen.

Als je liever zelf een eigen webwinkel opzet voor jouw zelfgemaakte spullen, dan kun je beter terecht bij websites zoals Etsy, of een e-commercewebsite opzetten met Wordpress. Beide platforms bieden een hoge gebruiksvriendelijkheid en maken het ontzettend eenvoudig om snel een webwinkel op te zetten. Je kiest een ontwerp, vult informatie op de website in en plaatst foto's van producten. De bestellingen en betalingen worden vervolgens automatisch bijgehouden. Je bent hier dus weinig tijd aan kwijt.

Wat kun je verdienen met zelfgemaakte spullen?

Hoe meer spullen je maakt, hoe meer je kunt verdienen. Als er een grote vraag is naar de spullen die jij maakt dan zullen er ook meer bestellingen binnenkomen. Je moet er rekening mee houden dat je in het begin weinig zult verdienen, tenslotte weten nog weinig mensen wie jij bent en of jouw producten goed zijn.

Maar naarmate je spullen blijft maken en meer bestellingen krijgt, wordt geld verdienen met zelfgemaakte spullen steeds interessanter. Bedenk dus een goed idee, gebruik meerdere platforms om de producten aan te bieden, en je zult in korte tijd veel bestellingen krijgen.