TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door een webwinkel te starten

Wie altijd al gedroomd heeft van het beginnen van een winkel, maar waarbij de middelen ontbreken om een fysieke winkel te openen, heeft de mogelijkheid een webwinkel te starten....

Geld verdienen met een webwinkel

Wie altijd al gedroomd heeft van het beginnen van een winkel, maar waarbij de middelen ontbreken om een fysieke winkel te openen, heeft de mogelijkheid een webwinkel te starten. Een eigen webwinkel biedt de ideale mogelijkheid om vanuit huis werkzaam te zijn, waarbij er naar wens ook geen voorraad aanwezig hoeft te zijn. Met een webwinkel starten kan er bij een volledige inzet een normaal maandinkomen worden verdiend.

Maak een keuze
Een webwinkel starten, begint met het maken van een keuze. De webwinkel heeft meer kans van slagen als er een product wordt aangeboden dat nog niet overal makkelijk te verkrijgen is. De markt voor elektronica lijkt voorbeeld geen goede om in te starten, want daar zijn al enorm veel webwinkels voor beschikbaar. Een online dierenwinkel zie je minder vaak en dat biedt dus ook meer kansen. Een goede oriëntatie en interesse in een specifieke sector is het begin van een succesvolle webwinkel.

Webwinkel opzetten Opzetten van de webwinkel
Er zijn diverse manieren om een webwinkel te beginnen. De makkelijkste manier is om een gratis webwinkel te openen, maar dat biedt veelal wel een aantal beperkingen. Ook komt er dan reclame op de website te staan. De keuze voor een betaalde webwinkel is een betere optie.

Dat kost slechts een paar euro per maand en er is weinig kennis voor nodig om een complete webwinkel te starten. De webwinkel kan naar eigen inzicht worden ingericht.

Voorraad
Als de basis van de webwinkel gereed is, moeten er natuurlijk producten aan worden toegevoegd. De producten kunnen in fysieke voorraad aanwezig zijn of er wordt voor de methode van dropshipping gekozen. Dat betekent dat de producten niet fysiek in huis zijn, maar via de fabriek rechtstreeks bij de klant worden afgeleverd. De webwinkel regelt de betalingen aan de dropshipper nadat de bestelling door de klant is betaald. Vervolgens wordt het product aan de klant gezonden en staan daar de gegevens van de webwinkel op.

Keurmerk
Op dit moment zien helaas veel oplichters een webshop als een manier om snel en makkelijk geld te verdienen. Zij zetten een webshop op met dure elektronica welke voor een spotprijs verkocht wordt. Na betaling zal het bedrijf echter nooit de beloofde goederen leveren, vervolgens komt u als koper erachter dat er geen duidelijk adres is en het geld is weg.

Om jouw webwinkel betrouwbaar te maken is het belangrijk dat deze vertrouwen uitstraald. Een belangrijke aanvulling hierop zijn (bekende) keurmerken. Als u voldoet aan een aantal criteria en een bedrag betaald kunt u een keurmerk ontvangen en deze op uw website plaatsen.

Een bekend keurmerk is bijvoorbeeld het Thuiswinkel waarborg. Bekijk de opties en probeer niet meer dan 3 keurmerken aan te vragen, let hierbij op de bekendheid van de betreffende keurmerken. Let erop dat als een klant een klacht indiend bij een keurmerk, kan het voorkomen dat het keurmerk ingetrokken wordt als deze geen vertrouwen (meer) heeft in jouw webshop.

Webwinkel in de markt zetten
Een webwinkel zonder klanten maakt geen omzet. Potentiële klanten moeten de webwinkel dus kunnen vinden. Het is belangrijk om de website te vullen met content en niet alleen fotos van de producten te plaatsen. Maak van elk product een unieke omschrijving en houd daarbij rekening met seo. Google waardeert webwinkels met content meer dan webwinkels zonder inhoud. Dat betekent dat je op een hogere positie kan komen en de klanten de webwinkel dus makkelijker kunnen vinden.

Het is ook belangrijk om regelmatig vernieuwingen aan te brengen en de webwinkel dus actueel te houden. Plaats regelmatig informatieve artikelen of interessante aan de webwinkel gerelateerde nieuwsberichten.

Een andere manier om de webwinkel beter te positioneren is door links naar de webwinkel te krijgen via andere websites. Doe bijvoorbeeld aan linkruil en zorg ervoor dat andere websites bereid zijn om een link naar je webwinkel te plaatsen. Wees ook actief op fora en laat daar altijd in het onderschrift een link naar de webwinkel achter. Verder zijn er talloze startpaginas, waar de link van de webwinkel zonder tegenprestatie geplaatst kan worden.

Adverteren is een ideale manier om de webwinkel onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Bekijk de mogelijkheden en plaats een advertentie op een van de vele adverteersites, waar jouw doelgroep vaak gaat kijken.

Bij het starten van een webwinkel houdt het werk niet op. Het echte werk begint pas als de webwinkel gereed is en met producten is gevuld. Het is een constante bezigheid die veel aandacht vereist om klanten te blijven trekken en bestaande klanten terug te laten keren. Straal met de website betrouwbaarheid uit en zorg ervoor dat de meest bekende en veilige betaalmethoden, zoals iDeal beschikbaar zijn.