TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Gratis geld verdienen met lenen voor zonnepanelen

Gratis geld verdienen met lenen voor zonnepanelen

Heb je een dak boven je hoofd dan is het te overwegen om te lenen voor zonnepanelen en daarmee gratis geld te verdienen. Er zijn veel mensen die wel zonnepanelen willen installeren, maar daar geen geld voor hebben. Het is voor deze groep ideaal om geld te lenen voor zonnepanelen om er vervolgens geld aan te verdienen. Er zijn namelijk verschillende leningen en subsidies beschikbaar om je huis energiezuinig te maken. Door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden, bestaat de kans dat het bedrag dat je geld overhoudt en in verhouding dus minder betaalt aan rente en aflossing voor een lening.

De prijzen van zonnepanelen variëren en wat dat betreft heb je ook de mogelijkheid om op de uitgaven te besparen. De kosten van het installeren van tien zonnepanelen met omvormer kwamen een half jaar geleden gemiddeld uit op 7.500 euro volgens Milieu Centraal. Daar zitten uitschieters naar beneden bij, zodat het aan te bevelen is om prijzen te vergelijken en altijd meerdere offertes aan te vragen. Op deze manier is het zelfs mogelijk om hetzelfde pakket te krijgen voor een prijs net boven de 5.000 euro. Daarnaast is het de verwachting dat de kosten van zonnepanelen dit jaar op hetzelfde prijsniveau blijven of zelfs dalen. 

Doe je als huizenbezitter niet mee dan laat je geld liggen. Het is financieel voordeliger als je van de mogelijkheid gebruikmaakt om in zonnepanelen te investeren. Dit kan namelijk per maand tientallen euro’s schelen. Waar zit dan het verdienmodel in? Naast dat er subsidies en leningen beschikbaar zijn om over te gaan tot installatie van zonnepanelen, mag je salderen. Dit betekent dat je de stroom die je in huis verbruikt in mindering mag brengen op dat wat de zonnepanelen  aan stroom opwekken. 

De salderingsregeling verdwijnt overigens wel in de toekomst met een langzame afbouw die van start gaat in 2025. Dit betekent niet dat je er dan geen geld meer aan overhoudt. Je komt dan namelijk in een aanmerking voor een vergoeding voor het deel dat niet meer te salderen valt. Minister Jetten heeft in dat kader laten weten dat het de bedoeling is dat er een wettelijk minimum komt. Dit komt vermoedelijk uit op 80% van het leveringstarief (kaal). 

De aanschaf en installatie van zonnepanelen kost uiteraard geld, maar er zijn dus subsidies en leningen om van te profiteren. Er is een overheidsregeling van toepassing en het Warmtefonds biedt de mogelijkheid om geld te lenen. Of je rente moet betalen, is straks afhankelijk van je inkomen. De grens om een renteloze lening te verkrijgen, ligt op 48.625 euro, maar dit verandert naar 60.000 euro. Betaal je wel rente dan nog is het mogelijk om gratis geld te verdienen met het lenen voor zonnepanelen. Je betaalt namelijk minder aan rente en aflossing dan wat de zonnepanelen je concreet opleveren. Daarom is de kans groot dat je elke maand geld overhoudt aan je investering in zonnepanelen. In de eerste plaats betaal je minder voor stroom en in de tweede plaats profiteer je van de salderingsregeling.