TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met muziek maken

Geld verdienen met muziek maken

Muziek maken en geld verdienen. Dit een manier om extra inkomen te genereren of er misschien wel een volledig inkomen uit te halen. Er zijn allerlei manieren om met muziek maken geld te verdienen, want er staan meerdere inkomstenbronnen tot je beschikking. Een voor de hand liggende manier is om op te treden. Zelfs als je met je gitaar op straat gaat spelen, is dat al een mogelijkheid om een zakcentje te verdienen. 

Bij muziek maken op straat is het aan te raden om een goede locatie te kiezen. Bijvoorbeeld een plek waar veel winkelend publiek langskomt. Het is wel belangrijk om even na te gaan of het in je eigen gemeente is toegestaan om op straat muziek te maken. Er zijn gemeenten waar je een vergunning moet aanvragen of rekening moet houden met de gestelde voorwaarden. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat je alleen tijdens bepaalde tijden, zoals overdag muziek op straat mag maken. Om ervoor te zorgen dat mensen die langslopen of stil blijven staan om te luisteren, geld geven, kan je een omgekeerde hoed of pet neerleggen. Leg er alvast wat kleingeld in om anderen te stimuleren de inhoud verder aan te vullen.

Een andere manier om met muziek maken geld te verdienen, is door op te treden in cafés, op bruiloften of op andere evenementen. Het is dan wel belangrijk dat je een beetje goed muziek kan maken en vaak treed je dan op in een band. Er zijn ook restaurants of grandcafés waar een piano staat opgesteld. Kan je goed pianospelen dan is het mogelijk om je in te laten huren en je pianokunsten te vertonen tegen een leuke vergoeding. Ben je eenmaal bekend in de muziekscene en laat je goede muziek horen als zanger(es) of met je band? Dan volgen er vanzelf meer optredens en is de kans groot dat je steeds meer geld gaat verdienen.

Wil je graag bijverdienen met muziek maken? Overweeg dan om muziekles te gaan geven aan kinderen en volwassenen in de buurt. Er zijn veel muzikanten die naast de andere manieren om met muziek geld te verdienen onder meer muziekles geven. Dit kan bijvoorbeeld op freelance basis en het is zelfs mogelijk om er een bedrijf in te starten. Ook als je een baan in loondienst hebt, is het mogelijk om in de avonduren of in het weekend muziekles te geven. Maak je te weinig uren om als ondernemer beschouwd te worden of verdien je er weinig mee dan zijn is het verdiende geld op te geven bij je belastingaangifte onder ‘inkomsten uit overige werkzaamheden’. 

Er is nog een inkomstenbron beschikbaar om geld te verdienen met muziek. Wat denk je ervan om mee te werken aan een muziekproductie? Dit kan achter de schermen, maar ook op het toneel als je het met het muziekgezelschap bijvoorbeeld op tournee gaat. Zo kan je ook je muzikale talent tentoonspreiden door je in te schrijven bij een castingbureau. Misschien word je wel uitgenodigd om een jingles te maken voor een reclamespotje op de radio.