TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met zelf artikelen veilen

Geld verdienen met zelf artikelen veilen

Een manier om geld te verdienen op een leuke manier is door zelf artikelen te veilen. Iedereen kent Marktplaats natuurlijk om producten te verkopen. Dit is een platform waar je ook de gelegenheid hebt om kijkers online te laten bieden. Er zijn echter speciale veilingplatforms waar je als particulier de mogelijkheid hebt om zelf artikelen te veilen. Je kan dit bijvoorbeeld doen door nieuwe goederen die je hebt staan, maar nooit hebt gebruikt te veilen. Of om de oude set tuinmeubelen die er nog goed uitziet en plaats moet maken voor een nieuwe set te veilen. Of misschien wil je wel van je auto af omdat je voortaan op de fiets gaat. In dat geval is het mogelijk om je auto in brengen bij een veiling. 

Het voordeel van het gebruikmaken van een online veilingplatform om online geld te verdienen, is dat er sprake is van een groot bereik. Een ander voordeel is dat de veiling een eindduur kent, zodat je binnen een bepaald tijdsbestek snel inzicht hebt in wat het je heeft opgeleverd. Bovendien zorgen de veilingplatforms ervoor dat je na het inbrengen van de goederen niet zelf hoeft zorg te dragen voor het administratieve proces. Dit geldt eveneens voor het logistieke proces. 

Wil je geld verdienen met zelf artikelen veilen dan is het wel belangrijk om naar de voorwaarden te kijken. Er zijn bijvoorbeeld veilingplatforms waar je alleen goederen kan inbrengen met een waarde vanaf een bepaald bedrag. Zo gelden er ook andere voorwaarden, zoals de kosten die de veiling met zich meebrengen. Het veilingplatform voert namelijk diensten voor je uit en daar wordt een bedrag voor in rekening gebracht. Denk daarbij aan zogenoemde kavelkosten, maar ook aan de verkoopcommissie. 

De kavelkosten en verkoopcommissie zijn doorgaans afhankelijk van het biedbedrag. De verkoopcommissie daalt bijvoorbeeld naarmate het biedbedrag stijgt. De kavelkosten zijn wat dat betreft eveneens variabel en afhankelijk van het biedbedrag. Je dient zelf voor het inbrengen van de kavels te zorgen. Het gekozen veilingplatform biedt een locatie of meerdere locaties in het land aan waar je de goederen voor de veiling kan afgeven.

Overigens zijn er ook veilingplatformen waar je alleen zelf artikelen kan veilen als je een ondernemer bent. Je dient dan bijvoorbeeld te beschikken over een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ook zijn er platforms voor online veilingen die een extra hoog minimaal bedrag rekenen om toegelaten te worden voor de eerste veiling. Wat dat betreft is het met het zelf veilen van artikelen om geld te verdienen aan te raden de verschillende veilingplatforms met elkaar te vergelijken. Door een vergelijking te maken, weet je waar je terecht kan met je goederen, maar ontdek je tevens de verschillen in kosten en voorwaarden.

Mocht een veilingplatform voor de online veiling van goederen niets voor je zijn dan kan je natuurlijk altijd nog gewoon terecht op Marktplaats. Stel dan bijvoorbeeld een minimaal bedrag in en vraag mensen om vanaf die grens een bod uit te brengen op de goederen die je te koop aanbiedt.