TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met Creativity Program van TikTok

Geld verdienen met Creativity Program van TikTok

Het is al lange tijd mogelijk om geld te verdienen met TikTok en op meerdere manieren. Nu heeft TikTok het nieuwe Creativity Program gelanceerd als manier om in de app geld te verdienen. Korte video’s hebben altijd centraal gestaan bij het verdienen van geld, maar daar komt nu verandering in met de komst van Creativity Program.

Wil je geld verdienen met TikTok en deelnemen aan het Creativity Program dan is het de bedoeling om juist langere video’s te maken. Het is dus de bedoeling om video’s te creëren die langer dan een minuut duren. Dit biedt dan mogelijkheden om in app geld te verdienen. Overigens is er nog sprake van een bèta versie  van het Creativity Program en om ervoor in aanmerking te komen, zijn er een aantal voorwaarden van toepassing. Het is bijvoorbeeld nodig over een minimaal aantal volgers te beschikken net als over een bepaald aantal views. Daar komt het langer maken van video’s dus bij die dan meer dan een minuut moeten bedragen. De eerdere richtlijnen om geld te verdienen met TikTok wijken daar dus van op. Alles wijst er in ieder geval op dat TikTok er alles aan gelegen is om makers te stimuleren langere video’s te vertonen.

Het Creativity Program van TikTok is te zien als de opvolger van Creator Fund. Dit concept bestaat al meerdere jaren en biedt makers de gelegenheid om geld te verdienen aan populaire video’s. Degene die deel uitmaken van het programma krijgen onder meer de gelegenheid om van een nieuw dashboard gebruik te maken. Dit biedt als voordeel dat het gemakkelijk is om een betere schatting te maken van het geld dat met de video’s kan worden verdiend. Het nieuwe dashboard biedt wat dat betreft meer functionaliteiten en is meer geavanceerd dan het bestaande dashboard.

Uiteraard doet TikTok het niet alleen voor de makers van video’s, want het uiteindelijke doel van het Creativity Program is om er zelf ook geld aan te verdienen. TikTok stimuleert met het nieuwe programma makers om de omzet te verhogen. Dit maakt het platform natuurlijk ook een stuk aantrekkelijker voor  een grotere doelgroep. Door video’s van langer dan een minuut te maken, wordt het platform extra aantrekkelijk om video’s op te vertonen. Er zijn nu bijvoorbeeld nog veel makers van langere video’s die andere platforms gebruiken, zoals Instagram en YouTube. Het is dan ook de verwachting dat een groep van deze platformen naar TikTok komt om langere video’s te publiceren.

TikTok onderscheidt zich als platform nu nog altijd met het presenteren van korte video’s. Deze zijn dan ook snel achter elkaar te bekijken. Met de lancering van het Creativity Program lijkt de toon gezet met het gebruikmaken van het succes van YouTube. Dit heeft in elk geval voor YouTube en de makers van video’s die op het platform publiceren tot meer omzet geleid. TikTok volgt daarom het voorbeeld en gaat verder uitbreiden om meer makers van video’s aan te trekken en daarmee uiteraard ook meer kijkpubliek te realiseren. Houd de ontwikkelingen in de gaten als je geld wilt verdienen met TikTok.