TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door je brommer in te leveren

Geld verdienen door je brommer in te leveren

Rijd je op een oude brommer of scooter dan valt er geld te verdienen als je in de gemeente Tilburg woont. Lever je de brommer of scooter in dan ontvang je daar een bedrag van 300 euro voor. De brommers en scooters worden gesloopt en je moet dan voortaan lopend of op de fiets verder. Je kan extra geld verdienen als je de brommer of scooter laat slopen en daarna een elektrische fiets aanschaft. Je krijgt van de gemeente Tilburg dan nog een bedrag in de schoot geworpen van 300 euro. Een elektrische fiets is natuurlijk wel wat duurder in aanschaf, maar je bewijst het milieu er natuurlijk een grote dienst mee.

De gemeente Tilburg is serieus bezig om met deze actie voor meer schone lucht in de stad te zorgen. Daarnaast is er het doel om het aantal ongelukken dat zich voordoet met brommers en scooters te verminderen. Hiervoor heeft de gemeente dan ook een subsidie beschikbaar gesteld van 300 euro voor het inleveren van oude scooters en brommers. Overigens zijn niet alle inwoners met een brommer of scooter enthousiast over de mogelijkheid om op deze manier geld te verdienen. Het hangt uiteraard ook van de leeftijd van het vervoermiddel af en van de waarde of er geld aan te verdienen valt. De extra 300 euro subsidie voor de aanschaf van een elektrische fiets is ook niet een overtuigend middel, omdat deze fietsen nu eenmaal prijzig zijn. 

Wie slim is kan natuurlijk echt geld verdienen aan deze actie. Bijvoorbeeld door de oude brommer die niet veel meer waard is in te leveren en 300 euro te vangen. Het is dan evengoed weer mogelijk om een brommer aan te kopen die minder waard is dan 300 euro. Op deze manier verdien je geld en rijd je gewoon door op een brommer. Dat is gewoon gratis geld wat je in je zak krijgt. Het is natuurlijk ethisch gezien niet echt verantwoord om op deze manier geld te verdienen, maar er zijn vast inwoners van de gemeente Tilburg die daar gebruik van gaan maken. Of misschien zijn er wel inwoners die nu ergens een oude goedkope scooter op de kop gaan tikken voor een bedrag lager dan 300 euro en deze inleveren om op die manier winst te maken.

Overigens moet het bij het inleveren van een brommer of scooter wel over een vervoersmiddel gaan dat ouder is dan 2013. De regeling van de gemeente Tilburg gaat in de maand december van start en er is in totaal 100.000 euro beschikbaar. De gemeente Tilburg hoopt dat de stad volgend jaar en in de verdere toekomst met minder scooters en brommers te maken krijgt. Dit met als doel om zowel de luchtkwaliteit als de veiligheid te verbeteren. Bij vermindering van deze oude vervoersmiddelen is er bovendien een bijkomend voordeel. Dat is dat de overlast van geluid en overlast van stank vermindert. Wie er nog even over na wil denken, heeft daar genoeg tijd voor, want de regeling duurt een jaar.