TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met Music Revenue Sharing

Geld verdienen met Music Revenue Sharing

Er is een manier geïntroduceerd door Facebook om geld te verdienen met Music Revenue Sharing. Creators krijgen namelijk de gelegenheid om gelicenseerde muziek te gebruiken in de video’s om daar een vergoeding voor te krijgen. Meta verdient net als de makers van video’s daar natuurlijk ook geld mee net als de houders van de licentie.

Music Revenue Sharing is een uitkomst voor creators van video’s om niet alleen gelicenseerde muziek te gebruiken, maar er dus ook nog geld aan het verdienen. Het verdienprogramma voorziet erin dat makers van video’s 20% van de inkomsten uit advertenties krijgen. Music Revenue Sharing is voor iedereen die Facebook gebruikt over de hele wereld beschikbaar. Alleen het verdienmodel is vooralsnog voorbehouden aan makers van video’s in de Verenigde Staten. 

Het duurt echter niet lang meer voordat het verdienmodel van het Music Revenue Sharing programma ook in andere landen beschikbaar komt. Zo is het de bedoeling om het programma dit jaar nog verder uit te rollen. In elk geval behoren zowel Nederland als België tot de landen die muziek ondersteunen op Facebook. Het is dan ook de verwachting dat het straks hier ook mogelijk is om op deze manier geld te verdienen als je video’s maakt.

Creators hebben nu ook al de gelegenheid om bij het maken van video’s muziek te gebruiken uit de audiobibliotheek. Daar heeft Facebook nu dus een verdienmodel aan toegevoegd dat op niet al te lange termijn in meerdere landen beschikbaar komt. 

Er gelden wel een aantal voorwaarden voor de makers van video’s om op deze wijze geld te verdienen aan muziek. Het is in elk geval nodig om als maker van video’s lid te zijn van het Partnerprogramma van Facebook. Daarnaast gelden er verschillende eisen die betrekking hebben op geld verdienen met advertenties. Daar moet je als creator namelijk voor in aanmerking komen. Zo zijn er ook nadere voorwaarden gesteld ten aanzien van de lengte van de video’s. Een vereiste is bijvoorbeeld dat een video minimaal een lengte van een minuut duurt en vooral beelden vertoont. Het is dus niet zo dat je door alleen een video te maken met daarin uitsluitend gelicenseerde muziek daarmee geld kan verdienen.

Music Revenue Sharing betekent dat je geld kan verdienen met je video’s, maar het is niet zo dat letterlijk alle muziek van de wereld gebruikt kan worden om te cashen. Er zijn meerdere songs van artiesten die daar wel voor in aanmerking komt. Denk bijvoorbeeld aan muziek van bekende artiesten als Bicep, Leah Kate en Grupo La Cambia. Overigens werkt Music Revenue Sharing aan de hand van Rights Manager. Dit is een tool voor video en audio die speciaal ontwikkeld is om rechten te bewaken. Facebook betaalt voor licenties en heeft dan ook verschillende contracten afgesloten met bedrijven in de muziekbranche. Het is uiteraard wel zo dat je vooral veel geld kan verdienen als je video’s populair zijn. Wil je er meer over weten dan kan je naar het Helpcentrum van Facebook en alvast voorbereidingen treffen om geld te verdienen zodra Music Revenue Sharing in Nederland beschikbaar komt.