TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met internetmarketing

Geld verdienen met internetmarketing

Internetmarketing ofwel online marketing is een inkomstenbron waar nog veel geld in opgeslagen ligt. Er zijn namelijk allerlei verdienmodellen te koppelen aan internetmarketing. Het is mogelijk geld te verdienen met een specifieke vorm van internetmarketing, zoals met affiliate marketing, maar ook door methoden te combineren. Je kan bijvoorbeeld ook werkzaamheden combineren en je niet alleen richten op affiliate marketing, maar ook op social media marketing net als op emailmarketing of op reclames en advertenties.

Digitale marketing is in vele opzichten een geldbron die goed gevuld is, maar je moet er wel wat voor doen. Het geld komt niet voor niets aangewaaid, zodat je aardig wat tijd en energie moet steken om een grootverdiener te worden. Het is onder meer populair om geld te verdienen met internetmarketing door middel van affiliate marketing. Hierbij draait het eigenlijk om het promoten van producten of diensten van anderen. 

Je kan om met affiliate marketing te beginnen om geld te verdienen met internetmarketing bijvoorbeeld starten met het zoeken naar een interessant thema. Denk aan kleding, maar ook aan vakanties of aan een specifieke nichemarkt om sneller te scoren. Maak een website en vul deze met waardevolle content over het thema. Meld je aan bij affiliate programma’s om bedrijven te selecteren waar je de producten of diensten van onder de aandacht wil brengen op je eigen website. Je krijgt links en banners via het affiliate programma om deze te integreren op je website. Nu kunnen bezoekers op jouw website de banner of een link volgen om vervolgens het betreffende product of dienst af te nemen. Als dat gebeurt, is het kassa voor jou, want dan krijg je een commissie over de waarde of een vast bedrag. Het is aan jou om de website goed vindbaar te maken, zodat er steeds meer bezoekers komen die doorklikken om een product of dienst aan te schaffen.

Een andere manier om geld te verdienen met internetmarketing is social media marketing. In dit geval zet jij je eigen expertise in om bedrijven te helpen meer klanten via social media binnen te halen. Je dient dan dus wel kennis te maken van internetmarketing en social media kanalen om een ander bedrijf van dienst te zijn. Ben je jong en houd je je toch al uren per dag bezig met social media dan is dit zeker een interessante optie om geld te verdienen met internetmarketing.

Emailmarketing is interessant en zeker als je bijvoorbeeld al een bedrijf hebt en meer geld wilt verdienen met je business. Het is onder meer mogelijk om gebruik te maken van een mailfunnel om in een reeks mails de klant naar je toe te trekken. Hoe je dan aan emailadressen komt? Het is vaak voor wat hoort wat en je kan de potentiële klanten wat dat betreft een whitepaper, ebook of ander interessant document gratis aanbieden. Overigens kan je ook met het maken van ebooks natuurlijk geld verdienen. Deze maak je zelf of laat je maken om de ebooks vervolgens per stuk door te verkopen aan belangstellenden.