TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Op 5 manieren geld verdienen met YouTube

Op 5 manieren geld verdienen met YouTube

Dat geld verdienen met YouTube mogelijk is, weet iedereen wel. Toch weet iedereen dat er allerlei verschillende manieren zijn om met YouTube geld te verdienen. De meeste mensen denken dat het vooral populaire influencers en grote bedrijven zijn die via dit kanaal geld binnenhalen. Het is echter zo dat iedereen de mogelijkheid heeft om geld te verdienen via YouTube. Er zijn zelfs wel vijf manieren om dat te realiseren en die ontdek je allemaal hier.

De eerste optie is om Partner te worden en met advertenties geld te verdienen. Dit kan echter pas wel als er 1.000 abonnees zijn die je kanaal volgen. Er is dus wat werk aan de winkel om kijkers aan je te binden en dat doe je natuurlijk door interessante video’s te maken. Naast de voorwaarde van 1.000 abonnees wordt het nog wat moeilijker gemaakt om Partner te zijn. Zo moeten er in een bepaalde periode minimaal 4.000 uur gekeken te zijn naar je eigen YouTube-kanaal.

De verkoop van je eigen producten via YouTube is een andere manier om geld te verdienen. Daar kan je natuurlijk mee beginnen om de inkomstenstroom op gang te brengen. Heb je een eigen merk dan is het handig om daar merchandiseproducten van op de markt te brengen. Daarbij kan je denken aan de verkoop van mokken, maar ook aan kleding, petten en zonnebrillen.

De derde manier om geld te verdienen met YouTube is door je bezig te gaan houden met het crowdfunden van een creatief project. Misschien heb je wel een fantastisch creatief idee, maar ontbreekt het je aan de financiële mogelijkheden om het idee tot uitvoering te brengen. In dat geval biedt het kanaal een ideale optie om kijkers je project via crowdfunding te financieren. Maak een korte video van het idee dat je in gedachten hebt of show alvast je prototype om indruk mee te maken op de kijkers.

Naast crowdfunding dat tegenwoordig al helemaal is ingeburgerd, is het eveneens mogelijk om op een andere lucratieve manier YouTube te gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld door een inkomstenstroom op gang te brengen waarbij er sprake is van fan funding. Het geld stroomt niet van de ene op de andere dag binnen via deze methode, maar je moet toch ergens beginnen. Het is ook niet gezegd dat alle manieren om via YouTube geld te verdienen gemakkelijk zijn. Ben jij een contentmaker dan kan je fans vragen om een bijdrage, zodat je steeds weer interessante content kan tonen.

De vijfde manier om geld te verdienen met YouTube is door van je auteursrecht gebruik te maken en content door te verkopen. Als er vanuit de media of vanuit bedrijven belangstelling is voor je video’s dan kan je daar een vergoeding voor vragen. Je hoeft niet af te wachten totdat je video een keer wordt ontdekt. Het is namelijk ook mogelijk om de content zelf voor de verkoop aan te bieden, via verschillende video marktplaatsen. 

De vijf manieren om geld te verdienen met YouTube bieden je in elk geval genoeg mogelijkheden om er actief mee bezig te gaan.