TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen als coach

Geld verdienen als coach

Coach is een algemene benaming voor het begeleiden van personen. Het is tegenwoordig erg populair om van een coach gebruik te maken. Denk maar aan het inschakelen van een lifestyle coach of een beroep doen op een businesscoach. Zo zijn er allerlei soorten coaches te onderscheiden die zich op een specifiek thema richten. Denk ook maar een wandelcoach of aan een spirituele coach. Er zijn wat dat betreft verschillende mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan als coach om daarmee geld te verdienen. Dat hoeft niet eens in aanwezigheid te zijn van degene die je coacht, want online coaching heeft de afgelopen jaren ook vorm gekregen. 

Uiteraard zijn er specifieke onderwerpen, waarbij het wel van belang is om een op een af te spreken. Denk maar aan het voorbeeld van een wandelcoach die met een persoon door de natuur gaat wandelen. Het is natuurlijk ook mogelijk om als wandelcoach op afstand daar sturing aan te geven door een wandelroute online beschikbaar te stellen. Dat is dan wel erg gemakkelijk geld verdienen. Het is om geld te verdienen als coach wel aan te raden om er energie en tijd in te steken. Dan is de kans van meer geld verdienen namelijk groter, omdat je daarmee een goede naam opbouwt.

Om geld te verdienen als coach is het eerst handig eens te kijken naar je eigen kennis, vaardigheden of passie. Heb je misschien in een burn-out gezeten en moet het roer bij jezelf om? Waarom dan niet de mogelijkheden combineren en geld verdienen als een burn-out coach? Je bent in dat geval een ervaringsdeskundige en hebt de mogelijkheid om als burn-out coach anderen in het proces van herstel bij te staan. Ben je ondernemer en wil je anderen vooruit helpen? In dat geval is het bijvoorbeeld mogelijk om geld te verdienen als ondernemerscoach en zet je jouw kennis en ervaring in om starters te begeleiden. Of om ondernemers die al een bedrijf hebben op weg te helpen naar meer succes. 

Zo zijn er als je ervaringskundige bent aangaande een bepaald onderwerp allerlei opties om geld te verdienen als coach. Bijvoorbeeld ook als je in het verleden overgewicht had en succesvol bent afgevallen. Je kan dan aan de slag als afvalcoach en anderen begeleiden in de strijd van het afvallen. De mogelijkheden zijn wat dat betreft echt eindeloos. Als je als coach of als e-coach wilt beginnen, is het belangrijk om een plan van aanpak te maken. Op welke manier ga je de mensen begeleiden? Is dat online op afstand of fysiek op een bepaalde locatie? Hoe ga je de doelgroep bereiken? Ook dat neem je mee in je plan. Uiteraard is het belangrijk om een naam op te bouwen, maar daarvoor moet je eerst klanten hebben. Een snelle manier om klanten te vinden om als coach geld aan te verdienen, is door social media in te zetten. Daarnaast is het handig om een eigen website te hebben en daar meer informatie op te verstrekken over jouw diensten als coach.