TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met eigen digitale cursus

Geld verdienen met eigen digitale cursus

Er zijn talloze manieren om geld te verdienen zonder dat je er doorlopend veel energie en tijd in dient te steken. Een van de opties is om geld te gaan verdienen met een eigen digitale cursus. In het verlengde van een digitale cursus is het daarbij mogelijk om een e-book uit te geven om op die manier helemaal passief geld te gaan verdienen. Dat biedt bovendien ook mogelijkheden om als een digital nomad te gaan leven. Dan kan je overal ter wereld waar internet is geld verdienen zonder hard te hoeven werken. 

Het opzetten van een digitale cursus kost in het begin natuurlijk wel tijd en energie. Bovendien kan het even duren voordat je genoeg klanten hebt die belangstellen hebben voor de cursus. Daarom is het handig om direct ook met een e-book te starten, zodat er al twee inkomstenbronnen zijn om geld mee te verdienen. Uiteraard is het altijd mogelijk om nog meer geld te gaan verdienen door meer digitale cursussen op te zetten en meer e-books te schrijven en online aan te bieden. In het verlengde daar weer van is het zelfs mogelijk om boeken te schrijven en deze online en offline in winkels te verkopen. Het geven van cursussen die een op een plaatsvinden vergt het meeste tijd en energie. Daarom is het slimmer om meerdere mensen tegelijk te bedienen en in één keer dus veel meer geld te verdienen. Er valt wat dat betreft oneindig veel geld mee te verdienen. 

Het verkopen van digitale cursussen gaat net als de opzet ervan niet vanzelf. Daarom is het wel belangrijk om tijd en energie te besteden aan de marketing. Een digitale cursus verkoopt zich niet vanzelf, maar dient specifiek onder de aandacht te worden gebracht van de doelgroep. Social media als Instagram en Facebook zijn daarvoor te gebruiken, maar het is eveneens mogelijk om TikTok en YouTube in te zetten voor marketingdoeleinden. Het is tenslotte de bedoeling om een zo groot mogelijke groep van potentiële klanten te bereiken. Heb je eenmaal een klant binnen dan is het belangrijk deze te houden en dat is mogelijk door vervolgcursussen aan te bieden. 

Er zijn nog andere bronnen van inkomsten mogelijk via de digitale weg, zoals via affiliate marketing. Als je toch een website hebt dan is het handig om via affliate links extra geld binnen te halen. Klanten die op jouw website kijken en via een affiliate link bij een andere partij een dienst afnemen of product kopen, leveren jou dan geld op. Het is ook mogelijk om je eigen producten via het affiliate netwerk aan te bieden. Dat levert een enorm groot bereik op, zoals via Bol.com waar het bijvoorbeeld mogelijk is om je eigen boek te verkopen. Je krijgt in dat geval een percentage uitgekeerd. Uiteraard is het beter om via je eigen kanalen je boek te verkopen, maar dit is als een extra bron van inkomsten te zien. Begin met geld verdienen door een digitale cursus op te zetten en daar een e-book aan te koppelen. Daarna is het altijd mogelijk om uit te breiden en meer geld te verdienen.