TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen op Twitter met super volgers

Geld verdienen op Twitter met super volgers

Er komt binnenkort via Twitter een optie beschikbaar in de vorm van super volg functie. Dat betekent dat er vanaf dat moment mogelijkheden zijn om met super volgers geld te verdienen op Twitter. Uiteraard is dat niet voor elke gebruiker van Twitter weggelegd, want alleen de populaire twitteraars hebben daarin goede vooruitzichten. Twitter heeft overigens in februari van dit jaar al laten weten aan een super volg functie te werken. Om geld te verdienen op deze manier is het nodig om in ieder geval 10.000 volgers te hebben.

Het Super Follows programma stelt meerdere eisen om ervan te profiteren en geld te verdienen. Naast 10.000 volgers dient de twitteraar minimaal 18 jaar oud te zijn en minimaal vijfentwintig tweets te hebben gepubliceerd in de dertig dagen voor toelating tot het programma. Nadat er sprake is van een geslaagde aanmelding voor het Super Follows programma is het mogelijk dat gebruikers een abonnement afsluiten. Het is namelijk zo dat de belangrijkste functie van het programma is om exclusieve tweets te laten zien. Dat betekent dat alleen de abonnees toegang hebben tot de tweets van de populaire twitteraar. De tweets zijn wat dat betreft dan ook te zien als bonusmateriaal.

Het Super Follows programma is verdeeld in verschillende categorieën met uiteenlopende thema’s. Bijvoorbeeld op het gebied van sport net als met betrekking tot nieuws. Ook tech en podcast vormen onderwerpen van het programma. Opmerkelijk is dat er ook een aparte categorie komt voor pornografie. Twitter is daarmee een van de weinige social mediakanalen die naaktbeelden toestaat. 

Het gebruik van Twitter is tot op heden altijd gratis geweest. Er komen dit jaar echter verschillende betaalfuncties bij. Er is bijvoorbeeld al een test geweest in de maand mei, waarbij de fooienpot als verdienmodel werd gepresenteerd. Daarbij betalen de gebruikers niet voor de exclusiviteit van een tweet, maar eerder op basis van een gunfactor met daarbij een financiële waardering. Er vinden in Canada en in Australië ook nog testen plaats. Deze testen hebben betrekking op de optie om tweets na het plaatsen weer in te trekken. Dat is een zogenoemd Blue-abonnement en is een ideale oplossing voor gebruikers die veelvuldig van het platform gebruikmaken.

Het geld verdienen met Twitter is vooralsnog voorbehouden aan twitteraars met een grote schare fans. Het concept is overigens niet helemaal nieuw, want er zijn natuurlijk al verschillende platforms die tegen betaling een abonnement aanbieden met exclusieve toegang. Dat is bijvoorbeeld al het val op het platform Patreon. Daar hebben fans de mogelijkheid om de makers iedere maand geld te geven om daarvoor toegang tot extra materiaal te krijgen. Uiteraard gaat Twitter zelf ook verdienen aan het Super Follows programma, bijvoorbeeld door een commissie te berekenen. Het is echter nog niet helemaal duidelijk of dit echt doorgang gaat vinden en hoe hoog de commissie dan dient te zijn. Er komen nog meer veranderingen aan, zoals communities. Gebruikers hebben dan de mogelijkheid om van een groep lid te worden en daarmee inzage in meer tweets over een bepaald onderwerp te krijgen.