TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met NFT

Geld verdienen met NFT

Er is in navolging van het geld verdienen met het investeren in crypto als Cardano, Ethereum, Ripple of Vechain weer een nieuwe hype. De basis voor deze manier van geld verdienen is eveneens gelegen in de technologie van de blockchain. Geld verdienen met NFT is op dit moment heel populair en heeft wereldwijd een toevlucht genomen. NFT staat voor non-fungible token en is te zien als een digitaal onroerend goed met een uniek karakter. De hype neemt zelfs krankzinnige vormen aan.

 

Zo heeft Jack Dorsey als CEO van Twitter zijn allereerste Tweet als NFT aangeboden. Dat betekent dat er geld voor kan worden geboden om van de Tweet de exclusieve eigenaar te worden. Het eigendom komt vast te liggen op de blockchain. De teller van een half miljoen euro is al bereikt en trekt uiteraard de aandacht. Dat betekent dat er direct meer bekendheid is voor het geld verdienen met NFT. Nu krijgt de gewone man natuurlijk voor een dergelijke aanbod nooit een half miljoen aangeboden. Toch is er voor iedereen een manier om met NFT geld te verdienen. Bijvoorbeeld door digitale kunst te maken en als NFT te verkopen.

Digitale kunst is daarbij een breed begrip en kan ook betekenen dat je muziek maakt en dat te koop zet als NFT. De partner van Elon Musk heeft met de verkoop van digitale kunst als NFT al een hoop geld verdiend. Zo verdiende Grimers al binnen twintig minuten ongeveer 5 miljoen euro aan de verkoop van cryptokunst. De digitale kunstcollectie van haar hand met de titel WarNymph was razend populair. Een van de kunstwerken heeft een beeld van een baby die planeet Mars lijkt te beschermen.

 

Kunst als NFT is schaars en daarom gewild. Bovendien zijn er meerdere manieren om geld te verdienen met NFT in andere takken van sport. Het hoeft niet alleen om digitale kunst te gaan, want de NBA heeft als Amerikaanse basketbalbond ook al geld verdiend. De verkoop van NBA Top Shot heeft al 200 miljoen dollar opgeleverd. Het gaat hier onder meer om videobeelden van bijzondere sportmomenten, waar liefhebbers grof geld voor betalen. De sportmomenten zijn te zien als unieke verzamelplaatjes.

 

Wil je ook geld verdienen met NFT dan is de stap daartoe niet heel moeilijk. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zelf digitale kunst te maken of een gifje te ontwerpen. Deze kan je vervolgens op een NFT platform te koop aanbieden. Anderen die wel wat in je kunst zien, hebben dan de mogelijkheid om de digitale kunst te kopen. Dat geldt overigens ook voor het maken van muziek. Neem een goede track op en zet deze te koop op een NFT platform. Er zijn verschillende platforms waar iedereen zich kan aanmelden. De transacties vinden overigens plaats met cryptovaluta. Het is dus handig dat je wel in de wereld van crypto zit of crypto gaat aanschaffen. Daarvoor heb je dan ook een wallet nodig. Verder is het zo dat je doorgaans een commissie betaalt over digitale kunst als NFT bij een geslaagde verkoop op de blockchain.