TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen als slaapwacht

Geld verdienen als slaapwacht

Slapen en tegelijkertijd geld verdienen. Dat is op meerdere manieren mogelijk. Bijvoorbeeld als je een webshop hebt, waar de bestellingen ook binnenkomen als je slaapt. Zo is er ook een manier om niet even actiever te zijn in je slaap en geld te verdienen. Bijvoorbeeld door geld te verdienen als slaapwacht. Je taak bestaat hoofdzakelijk uit de wacht houden terwijl je slaapt en indien er wat aan de hand mocht zijn dat je op moet treden.

Er zijn allerlei instellingen waar functies als slaapwacht beschikbaar zijn. Denk maar aan instellingen in de psychiatrie. Het is een verantwoordelijke job omdat je doorgaans de steun en toeverlaat bent voor de tijdelijke bewoners. Je overnacht in de instelling en hoeft alleen op te staan indien er een situatie is die daartoe aanleiding geeft. Bij binnenkomst is er sprake van overdracht, waarna de nachtdienst begint. In de nacht ben je indien nodig het aanspreekpunt voor aanwezige cliënten. Het is onder meer taak om in een veilig leefklimaat te voorzien en het dagritme en nachtritme te bewaken. Mochten er calamiteiten zijn dan is het de taak van de slaapwacht om op te treden. 

Geld verdienen als slaapwacht klinkt ideaal, maar het is wel belangrijk om sterk in je schoenen te staan. Er kunnen zicht tijdens een nacht nu eenmaal wel problemen voordoen en dan is de slaapwacht degene die er moet staan. Overigens is het doorgaans wel mogelijk om een beroep op de achterwacht te doen indien daar aanleiding toe is. Bijvoorbeeld door met een collega in de bereikbaarheidsdienst even overleg te plegen. Doorgaans is het echter zo dat je de meeste nachten slapend doorbrengt zonder dat er zich calamiteiten voordoe. Na het opstaan zijn er afhankelijk van de plek waar je werkt mogelijk nog wat taken. Bijvoorbeeld medicatie uitdelen en nog even een kopje koffie drinken voordat je naar huis gaat. Uiteraard maakt overdracht in de ochtend eveneens onderdeel uit van de taken.

Een van de voordelen is dat er niet altijd een specifieke opleiding nodig is om als slaapwacht geld te verdienen. Of er een opleiding gevraagd wordt, is onder meer afhankelijk van het type instelling en van het takenpakket. De ene instelling vraagt bijvoorbeeld om een mbo niveau 2 als helpende. Een andere instelling kan de lat net even wat hoger leggen op mbo niveau 3 als verzorgende. Er zijn ook vaak vacatures, waarin er geen specifieke opleidingseis staat vermeld. Dan is het bijvoorbeeld ook een ideale bijbaan voor studenten die slapend geld voor hun studie willen verdienen. In het kader van nachtelijke baantjes zijn er wat dat betreft voor studenten nog veel meer mogelijkheden. Denk maar eens aan de functie van nachtreceptionist of nachtwaker. In deze functies kan je dan weliswaar niet slapen, maar is de rustige tijd ook nuttig te gebruiken voor je studie. Heb je veel tijd en wil je in de toekomst slapend geld verdienen? Dan is het ook nog een optie om voor een passief inkomen te zorgen en dat is uiteraard ook op vele manieren mogelijk.