TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door foutparkeerders te verklikken

Geld verdienen door foutparkeerders te verklikken

Het klinkt misschien wat vreemd in de oren, maar het is mogelijk om geld te verdienen door foutparkeerders te verklikken. Dat is niet het geval in Nederland, maar in New York. Het klinkt niet alleen vreemd, maar het is ook vreemd om met verklikken geld te verdienen. Toch is het de realiteit als het plan in New York doorgang vindt. Daar bestaat namelijk het idee om een deel van de boetes ten goede te laten komen aan verklikkers. Dus als je een auto verkeerd geparkeerd ziet staan, is het makkelijk cashen. Je krijgt dan een bonus en dat is niet eens een klein bedrag, want je verdient maar liefst 44 dollar als de boete bijvoorbeeld 175 dollar bedraagt.

Nieuwe wet

Er is een nieuwe wet voorgelegd aan de gemeenteraad die erin voorziet om verklikkers van foutparkeerders geld te geven. Overigens is dit niet helemaal nieuw. Zo is het al lange tijd mogelijk om geld te verdienen aan vrachtwagens en bussen die geparkeerd staan en de motor nog hebben draaien. De burger dient daar dan aangifte van te doen en krijgt daar een flinke smak geld voor. Het nieuwe wetsvoorstel is gericht op gewone auto’s die verkeerd geparkeerd staan. Het doel ervan is om gevaarlijk parkeergedrag aan te pakken. Het is bijvoorbeeld gevaarlijk voor het fietsverkeer als er een auto op een fietspad geparkeerd staat. Of als er een burger is die de auto heeft neergezet op een trottoir of op een oversteekplaats. De vergoeding van 44 dollar is heel aantrekkelijk om een dergelijke situatie door te geven. Het is geld dat snel te verdienen is. Het is zelfs mogelijk om de hele dag op pad te gaan om verkeerd geparkeerde auto’s te signaleren en zo extra veel geld binnen te harken.

Verhoging van de boete

De nieuwe wet voorziet niet alleen in de mogelijkheid om een vergoeding toe te kennen. Er is ook in opgenomen dat de huidige boete verhoogd wordt. Op dit moment bedraagt de hoogte van de boete 115 dollar en het doel is om de boete te verhogen naar 175 dollar. Hiermee vangt de gemeente het bedrag op dat aan vergoedingen gaat worden uitgekeerd. Zo kost het de gemeente niets extra’s om burgers te belonen voor het verklikken. Mocht een burger niet over een juiste parkeervergunning beschikken, levert dat eveneens geld op. Overigens blijft de politie niet buiten schot. Mocht een politiewagen verkeerd geparkeerd staan dan is het ook mogelijk om daar geld aan te verdienen. Het is natuurlijk de vraag hoe een en ander in de praktijk uitpakt. Er kunnen natuurlijk ook ruzies door ontstaan als iemand met een verkeerd geparkeerde auto ziet dat een burger daar melding van aan het maken is. In ieder geval is het wel de verwachting dat automobilisten hun parkeergedrag gaan aanpassen. De kans om gesignaleerd te worden is natuurlijk vele malen groter als alle burgers de ogen van de gemeente zijn. Er zijn vast en zeker mensen die er veel geld aan gaan verdienen door de hele dag alert te zijn op verkeerd geparkeerde auto’s.