TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met microklussen

Geld verdienen met microklussen

Er zijn allerlei manieren om met het uitvoeren van hele kleine taken geld te verdienen. Dergelijke taakjes voer je meestal thuis en online uit en worden ook wel microklussen genoemd. Er zijn allerlei platforms die mensen nodig hebben om kleine taakjes uit te voeren en daarvoor geld betalen. Het is niet heel veel geld, maar als je heel veel microklussen doet, valt er zeker wat te verdienen. Vooral als je verschillende microklussen van uiteenlopende platforms uitvoert. Dan kan de teller van de verdiensten ook nog wel eens flink oplopen. Hoewel je er niet rijk van wordt. Het is eerder te zien als wat extra zakgeld, maar ook dat is altijd mooi meegenomen.

Microklussen bestaan uit allerlei taken. Bijvoorbeeld in opdracht van een bedrijf dat gegevens van kledingmaten wil verzamelen om deze voor een online kledingwinkel te gebruiken. In dat geval kan de opdracht luiden om jezelf op te nemen met een camera in verschillende houdingen. Een houding waarin je met de armen gespreid staat en een rondje moet draaien. De opdracht kan verder bestaan uit het beantwoorden van vragen over je figuur en wat je kledingmaten zijn. Een dergelijke opdracht maakt je niet rijk en misschien verdien je er maar een euro mee. Het is toch een euro en als je tijd genoeg hebt, is het ook een leuke manier om je tijd in te vullen. 

Een ander voorbeeld van een microklus is het inspreken van een aantal zinnen in je moedertaal. Daar krijg je dan ook een hele kleine vergoeding voor. Dat geldt eveneens voor het verbeteren van audiotranscripties en het overtypen van informatie. Het valt zo gek niet te bedenken of er is wel een microklus te vinden. Zo zijn er ook platforms die je geld bieden als je in een supermarkt een foto maakt van een bepaald product. Er zijn nog veel meer microklussen uit te voeren via allerlei platforms. Bijvoorbeeld ook de klus om monologen uit te typen of audioverslagen uit te schrijven. Een bekend voorbeeld van een microklus is het is uittikken van geluidsfragmenten die slimme speakers hebben opgevangen. Dat is voor de verbeelding natuurlijk ook wel interessant en meer dat dan dat het geld oplevert.

Het is ook populair om mee te doen met onderzoeken in de vorm van vragenlijsten. Daar zijn heel veel verschillende platforms in te onderscheiden. Je meldt je dan aan en krijgt op basis van je profiel uitnodigingen om mee te doen aan een vragenonderzoek. Je krijgt daarvoor niet altijd direct een geldelijke vergoeding, maar bijvoorbeeld punten. Die zijn dan vanaf een bepaald niveau in te wisselen voor een uitbetaling in geld. Wil je geld verdienen met microklussen? Maak dan maar wat tijd vrij. Het kost namelijk in de eerste plaats al tijd om een geschikt platform te vinden. Daarna moet je ook nog kijken of er wel een actuele microklus is om uit te voeren. Heb je tijd genoeg en vind je het leuk om wat extra’s te verdienen dan is de uitvoering van microklussen daar natuurlijk perfect voor.