TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met pop-up pepernotenzaak

Geld verdienen met pop-up pepernotenzaak

De pepernoten zijn alweer te koop in de supermarkten en vinden gretig aftrek. Dat betekent natuurlijk ook dat er geld te verdienen is aan pepernoten. Er liggen zeker nog kansen op dat gebied, want geld verdienen met pepernoten kan nog een tijdje. In elk geval tot Sinterklaas het land weer heeft verlaten. Dat is het moment dat de lekkernij in de uitverkoop komt of gewoon heel stilletjes weer verdwijnt. Misschien is het je vorig jaar al opgevallen dat er ineens in grote steden pop-up pepernotenzaken waren. Dat is precies waarmee je de mogelijkheid hebt om geld te verdienen. Even een pandje huren voor een paar maanden op een goede looproute, pepernoten verkopen en geld binnenhalen.

Onderscheid met pepernoten

Het echte geld zit natuurlijk in de diversiteit als het gaat om het aanbod van pepernoten. Met de standaardversie kom je er niet als je graag veel geld wilt verdienen. Het is belangrijk om het onderscheid te maken. Dat betekent in de eerste plaats dat je vooral veel diversiteit moet aanbrengen. Dus pepernoten in allerlei smaakjes verkopen. Zorg voor een leuke verpakking erom en je maakt er een exclusief product van. De exclusiviteit is natuurlijk ook af te lezen aan de prijs, want die zet je op een hoog niveau. Dat mag ook wel, want de pepernoten die je verkoopt, zijn natuurlijk ook van een uitstekende kwaliteit. Bovendien betalen mensen graag voor een exclusief karakter. De exclusiviteit is uiteraard gewaarborgd, want met een paar maanden is de pop-up pepernotenzaak weer verdwenen. Het is dus nu of bijna nooit of gewoon wachten tot volgend jaar. Zo denken de mensen die pepernoten willen eten er natuurlijk ook over. 

Volle schappen met pepernoten in allerlei smaken

Het is om geld te verdienen met pepernoten belangrijk om je pop-up pepernotenzaak perfect in te richten. Dat betekent ook dat je volle schappen moet laten zien met pepernoten in allerlei smaakjes. Een tip: mensen willen kruidnoten met onbekende smaakjes graag proeven, geef ze die kans. Onbekend maakt namelijk onbemind. Als de smaak goed is, gaan de klanten snel overstag om een zakje met pepernoten te kopen. Richt je pop-up pepernotenzaak nostalgisch in met bijvoorbeeld een ouderwetse weegschaal op de toonbank. Haal de sfeer van weleer terug en je zult zien dat de verkoop als een speer gaat. Vergeet niet om reclame te maken voor je pop-up pepernotensmaak en zet daarvoor alle middelen in die je hebt. Denk aan sociale media en aan een website, maar ook aan de lokale, kleine pers. Die vinden het leuk om daar aandacht aan te besteden. 

In paar maanden geld verdienen

Je hebt nog maar een paar maanden tot Sinterklaas om geld te verdienen. Begin daarom meteen als je er heil in ziet en het concept met vertrouwen wilt uitdragen. Er zijn ondernemers die al bezig zijn met het inrichten van tijdelijke pepernootzaken. Er is in grote steden echter ruimte genoeg voor wat concurrentie. Zo snoep je wat van de klanten van een ander af. Heb je de smaak te pakken dan kijk je alweer uit naar volgend jaar. Of richt de pop-shop in met producten daarna in met kerstverassingen. Dan pak je die periode ook nog even mee.