TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met afval van verbouwing

Geld verdienen met afval van verbouwing

Een verbouwing van een huis kost geld en je houdt er vaak een hoop afval aan over. Bijvoorbeeld bij het slopen van de badkamer of keuken om plaats te maken voor een nieuwe badkamer of keuken. Of met het uitbreken van de achterkant van een woning om een uitbouw te plaatsen. Er komt bij iedere verbouwing afval vrij. Het is mogelijk om een container bij de deur te plaatsen, maar dat kost geld. Het is ook mogelijk om het weg te brengen naar een afvalstation. Er is echter ook een optie om geld te verdienen met afval van een verbouwing. Dat is het geval als het gaat om bijvoorbeeld koper, aluminium, zink, plastic en steen.

Afval is geld waard

Het is toch ideaal dat het mogelijk is om met afval van een verbouwing geld te verdienen. Dat is een mogelijkheid die European Metal Recycling te bieden heeft. Dit bedrijf zit in Alphen en zorgt ervoor dat afval gerecycled wordt. Afval is in dit geval dus geld waard en een flinke verbouwing levert natuurlijk nog meer op. Het recyclen van afval begint met het scheiden van het materiaal. Daarna is er sprake van verwerking van het materiaal door het te knippen, zodat er kleine stukjes overblijven. Vervolgens gaat het afval naar de fabriek en daar ter plekke vindt de ware recycling plaats door er nieuwe producten van te maken. 

Bruikbaar afval

Het is mooi dat er geld te verdienen is met afval, maar er is uiteraard nog een voordeel. Dat is dat er sprake is van het leveren van een bijdrage aan een beter milieu. Dat wat aan afval binnenkomt, verandert nu in bruikbaar materiaal om een nieuw product van te maken. Het afval is her te gebruiken als grondstof. Er staan maar weinig mensen bij stil dat afval van een verbouwing ook te recyclen is en er zelfs geld mee is te verdienen. Overigens zijn er al wel steeds meer ondernemers die de weg naar het bedrijf weten te vinden. Bijvoorbeeld loodgieters en installatiebedrijven die met het uitvoeren van werkzaamheden met bouwafval te maken krijgen. Er zijn ook steeds meer particulieren die naar andere manieren op zoek gaan om bouwafval kwijt te raken. Het is dan mooi dat deze mensen ook te weten komen dat er geld mee te verdienen is.

Afrekenen per kilo

Iedereen die geld wil verdienen met afval van een verbouwing kan een afrekening per kilo tegemoetzien. Bijvoorbeeld een prijs voor een kilo koper en een prijs voor een kilo ijzer. Leidingwerk bestaat vaak uit koper zoals kranen vaak gemaakt zijn van messing. Afval is voor veel mensen vaak maar afval, maar voor recyclebedrijven is het afval geld waard. Daar profiteren particulieren en ondernemers nu van mee door geld te ontvangen voor afval. Het is tegenwoordig van groot belang dat er rekening gehouden wordt met de duurzaamheid. Dat er dan ook nog geld aan is verdienen, is alleen maar mooi meegenomen. Iedereen die afval inlevert, kan in de toekomst het afval wellicht terug zien in een mooi nieuw product.