TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met subsidies voor je huis

Geld verdienen met subsidies voor je huis

Het verduurzamen van je huis levert dubbel voordeel op. Je verdient er geld mee omdat er lagere energiekosten zijn. Bovendien zijn er allerlei subsidies voor particulieren die besluiten hun huis te verduurzamen.

Er zijn verschillende soorten subsidies die grofweg te onderscheiden zijn in SEEH en ISDE. De eerste afkorting staat voor subsidie energiebesparing eigen huis. De tweede afkorting staat voor subsidie voor duurzame energie. Particulieren hebben de mogelijkheid om de eerste subsidie dit kalenderjaar nog aan te vragen om het eigen huis te isoleren. Het is wel belangrijk te weten dat er twee maatregelen moeten worden genomen om het huis te isoleren. Het laten plaatsen van dubbel glas is niet voldoende. De subsidie voorziet in het nemen van twee maatregelen en een combinatie met vloerisolatie biedt dan uitkomst.

Mogelijkheden voor isolatie van het huis

De SEEH biedt in totaal vijf opties om voor de subsidie voor het eigen huis in aanmerking te komen. Een van de opties is het toepassen van spouwmuurisolatie. Een andere mogelijkheid is om het bestaande dak te isoleren. Bij een onverwarmde zolder is het eveneens mogelijk om de keuze te maken voor het isoleren van de zoldervloer. Indien er sprake is van een kruipruimte in de woning is deze te isoleren. 

 

Verder is het mogelijk om subsidie te krijgen als een maatregel in combinatie met gevelisolatie wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld met de toepassing van isolatiemateriaal voor de buitengevel of voor de binnenkant van de gevel. De vijfde maatregel houdt in dat er voorzien wordt in een subsidie bij het vervangen van glas door hoogrendementsglas. Let wel, er moeten twee van de genoemde maatregelen zijn om de subsidie te ontvangen. Bovendien is het belangrijk om dan niet zelf aan de slag te gaan, maar daarvoor een bouwbedrijf in te schakelen. 

Investeren in duurzaam huis

De subsidie dekt niet alle kosten, maar is toch een manier om geld te verdienen met de investering in een duurzaam huis. Het is ook niet zo dat de subsidie vooraf al beschikbaar is. De huiseigenaren betalen eerst zelf de aanschaf en komen na afloop voor een tegemoetkoming in de kosten in aanmerking. Er zijn bovendien verschillende subsidiebedragen voor de uiteenlopende vormen van isolatiemaatregelen. Het isoleren van de vloer levert bijvoorbeeld een bedrag op van 7 euro per m2. Het toepassing van spouwisolatie voorziet in een tegemoetkoming van 5 euro per m2. 

De kosten van beide isolerende maatregelen liggen uiteraard hoger. Naast de lager uitvallende energierekening is er nog een belangrijk voordeel te noemen. Dat is dat het woonplezier natuurlijk sterk toeneemt. Het is comfortabeler om in een goed geïsoleerd huis te wonen. Daarom is het ook een aantrekkelijke optie om op deze manier geld te verdienen. Vooral als het de bedoeling is om toch nog lange tijd in het eigen huis te blijven wonen. Indien er geen eigen geld achter de hand is, zijn er opties om geld te lenen tegen een scherp rentepercentage. Verder is het zo dat ook Verenigingen van Eigenaren de mogelijkheid hebben om subsidie aan te vragen voor isolerende maatregelen.