TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met vinden van bugs in Xbox livenetwerk

Geld verdienen met vinden van bugs in Xbox livenetwerk

Het komt vaker voor dat het mogelijk is om geld te verdienen met het vinden van bugs. Deze stelt Microsoft geld in het vooruitzicht als gamers of andere experts in staat zijn om bugs te vinden in het Xbox livenetwerk.

Er is een Xbox Bountyprogramma bekendgemaakt door Microsoft en met het aantonen van een bug ontvangt de ontdekker een beloning., Dat is nog eens een interessante manier om snel wat extra geld te verdienen. De beloningen die Microsoft beschikbaar heeft, lopen bovendien aardig op tot wel 20.000 dollar.

Alles voor een perfecte game ervaring


De ervaring van het online gamen via het Xbox livenetwerk moet zo soepel mogelijk zijn. Dat is in elk geval voor Microsoft van groot belang. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf een Bountyprogramma in het leven heeft geroepen. In een dergelijk programma gaat het doorgaans om het zoeken naar bugs. Ook het ontdekken van beveiligingslekken brengt geld in het laatje van de degene die erachter komt. Er zijn voor wat betreft deelname aan het Bountyprogramma meerdere plekken beschikbaar voor gamers net als voor experts in security. Het is voor Microsoft van groot belang dat er zich geen kwetsbaarheden voordoen en als deze zich voordoen dat deze worden opgelost. Een bedrag van 20.000 dollar is natuurlijk wel de hoofdprijs, maar dan moet het wel om een ernstig probleem gaan. Voor het vaststellen van de hoogte van de beloning kijkt het bedrijf naar de ernst van het probleem.

Beloningen tot 20.000 dollar


Er valt dus ook geld te verdienen met het vinden van kleine bugs en die leveren dan net wat minder op dan de hoofdprijs van 20.000 dollar. Zo is het ook goed mogelijk om bijvoorbeeld een bedrag van 500 euro te verdienen of van 1.000 dollar of van 5.000 dollar. Er is een bedrag van 20.000 dollar gereserveerd voor degene die een echt kritische bug ontdekt en waarmee code uitgevoerd kan worden op afstand.

Overige programma’s om geld te verdienen

Het Xbox Bountyprogramma is een van de programma’s om geld te verdienen. Microsoft heeft nog meer programma’s lopen, waarbij buitenstaanders worden uitgenodigd om lekken en kwetsbaarheden te ontdekken. Het hangt van het type programma af hoeveel er vervolgens mee kan worden verdiend. Wie een probleem ontdekt in Microsoft Azure heeft bijvoorbeeld de kans om nog meer geld te verdienen. Als een expert daarin een lek ontdekt, is er pas echt sprake van heel veel geld verdienen. Een  beloning kan met deelname aan dit programma namelijk oplopen tot 300.000 dollar. Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om veiligheidslekken of bugs te ontdekken. Je moet er wel veel verstand van hebben, maar als je een fanatiek gamer bent en technisch onderlegd bent, zijn er natuurlijk wel kansen om een kwetsbaarheid te ontdekken. Microsoft houdt regelmatig dergelijke programma’s open voor buitenstaanders. Het is dan ook altijd de moeite waard om de Bountyprogramma’s op de voet te volgen en je tijd op een nuttige manier te besteden en geld te verdienen.