TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door eiland te beheren

Geld verdienen door eiland te beheren

Er is voor een koppel of vriendenstel een leuke mogelijkheid om geld te verdienen. Het eiland Great Blasket in Ierland heeft beheerders nodig. Het betreft hier een tijdelijke mogelijkheid om geld te verdienen. De bedoeling is om vanaf april 2020 te starten en er dan een aantal maanden te verblijven.

Uitzicht over Atlantische Oceaan

Het klinkt geweldig om iedere ochtend te ontwaken en uit te kijken op de Atlantische Oceaan. Dat is het ook, maar het beheer van het eiland houdt ook in dat er hard gewerkt moet worden. Het is namelijk geen eiland waar niets te doen is. Er komen dagelijks stromen toeristen om een bezoek aan Great Blasket te brengen Het eiland bevindt zich voor de zuidwest kust van Ierland en heeft een beperkt oppervlak. In totaal beslaat het oppervlak van het eiland vierenhalve vierkante kilometer.

Er zijn diverse vakantiehuizen waar toeristen overnachten en ook is er een locatie waar een koffietent staat. Het stel Alice en Billy heeft in de afgelopen jaren de huisjes voor de verhuur opgeknapt. Elk jaar zoekt het koppel een paar dat voor een paar maanden op het eiland wil verblijven om het beheer op zich te nemen. Het beheerderspaar is dan verantwoordelijk voor het runnen van de vakantieverhuur. Alice en Billy wonen niet op Great Blasket, maar op Dingle Peninsula dat er vlak bij ligt. In de zomer zorgt Billy voor de overtocht van toeristen naar het eiland per boot.

Drukte bij de koffietent

Het paar dat het afgelopen jaar tijdelijk het beheer heeft overgenomen, is enthousiast, maar waarschuwt ook. Het is geen baan waarbij je niets hoeft te doen. Je moet elke dag de bedden opmaken en ook ben je verantwoordelijk voor het koffiehuis. Op drukke dagen staat er een flinke rij voor de koffietent en is het dan ook flink aanpoten. Op dagelijkse basis komen er gemiddeld vierhonderd bezoekers naar het eiland. Dat brengt natuurlijk wel wat drukte met zich mee. Verder is het een beetje behelpen, want er is geen elektriciteit. Ook is er geen internetverbinding via wifi aanwezig, zodat ook dat even wennen is. Daarnaast is er geen stromend warm water aanwezig.

Een warme douche nemen, is er dus niet bij, maar wel als er eerst water warm wordt gemaakt. Het water zelf is uit een bron op het eiland afkomstig. Ondanks het gebrek aan wifi en elektriciteit is er wel sprake van een goed bereik met de mobiele telefoon. Wie geld wil verdienen met het beheer van dit eiland moet wel goed voor de dag komen. De baan is populair bij een groot aantal mensen. Het schijnt dat er al meer dan zevenduizend personen belangstelling hebben getoond voor deze baan. Alice en Billy willen geen personen aannemen die over een te romantische gedachte beschikken. Het is namelijk geen romantiek, maar gewoon hard werken. Verder helpt het natuurlijk als het koppel goed op elkaar is ingesteld. Je bent toch een paar maanden van april tot oktober met elkaar op een eiland aan het werk.