TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met sporten via zorgverzekering

Geld verdienen met sporten via zorgverzekering

Het is zorgverzekeraars er veel aan gelegen dat de verzekerden gezond blijven. Dat is een belangrijke reden waarom A.S.R. verzekerden beloont als deze sporten en bewegen. Geld verdienen met sporten via de zorgverzekering is daarom mogelijk.

Er is een speciale Vitality app beschikbaar gesteld om de bewegingen te registreren. A.S.R. Wil op deze manier een bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen. Door het in het vooruitzicht stellen van een beloning krijgen mensen als het ware een duwtje in de rug.

Gezondheidsprogramma

Het is voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan het gezondheidsprogramma. Het is de bedoeling om eerst een aantal antwoorden te geven op vragen die betrekking hebben op de levensstijl. Op basis daarvan komt er een zogenoemde Vitality leeftijd. De deelnemers stellen vervolgens doelen vast. Bijvoorbeeld op wekelijkse basis, maandelijkse basis en op jaarbasis. Er zijn daarmee verschillende beloningen te verkrijgen. Voor een weekdoel is het bijvoorbeeld mogelijk om een waardebon te scoren. Geld verdienen met sporten en registratie via de app van de zorgverzekeraar is ook mogelijk. Het gaat dan om geld verdienen op jaarbasis met het terugkrijgen van geld van de zorgverzekeraar. Dit is echter alleen van toepassing als de deelnemer een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten. De doelen zijn overigens redelijk eenvoudig te behalen. De deelnemers hoeven geen topsporters te zijn. Er is bijvoorbeeld al een doel te bereiken als de hartslag stijgt.

Vitality app

De app om geld te verdienen met sporten en bewegen is overigens niet gratis. De kosten voor gebruik bedragen 3,50 euro per maand. Dat geld is volgens de zorgverzekeraar al binnen een week weer terugverdiend. Dat de app geld kost, komt omdat de ervaring uitwijst dat gebruikers zich er dan eerder aan verbinden. Ofwel eerder geneigd zijn om inderdaad de doelen te behalen. Na het downloaden van de app dient er nog een koppeling plaats te vinden om de bewegingen te registreren. Dat is onder meer mogelijk via een activity tracker of via een Apple watch of Fitbit. Er zijn vervolgens maar drie stappen te volgen. De eerste stap is het leren kennen van de eigen gezondheid. De tweede stap is om in beweging te komen en te gaan sporten. De derde stap bestaat uit het bereiken van het doel, waarna er dus een beloning volgt.

Geld verdienen via beloningen

Een weekbeloning bestaat uit een waardebon. Bijvoorbeeld uit een kortingsbon die te besteden is bij Intersport of uit een beautyproduct van de Etos. Het is ook mogelijk om de waardebon van 5 euro aan een goed doel te geven. Op maandelijkse basis is het mogelijk om aan een cashback actie mee te doen. Dat is mogelijk als er een koppeling is met een Apple watch of FitBit. Het is dan gedurende een periode van 2 jaar mogelijk een deel van een aankoopbedrag terug te verdienen. Het geld verdienen via een teruggave van een deel van de aanvullende zorgverzekering is mogelijk. Dat geldt alleen als er sprake is van een aanvullende zorgverzekering bij De Amersfoortse of bij Ditzo.