TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met subsidie isolatie koopwoning

Geld verdienen met subsidie isolatie koopwoning

Het is vanaf 2 september mogelijk om als particulier geld te verdienen met de isolatie van de koopwoning. De overheid heeft met ingang van genoemde datum een subsidie beschikbaar gesteld voor het isoleren van koopwoningen. Naast particulieren krijgen Vereniging van Eigenaren eveneens de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen. Verder is er nog een optie om geld te lenen in de vorm van de Energiebespaarlening. Het geld is dan te besteden aan het isoleren van het huis.

Subsidie isolatie koopwoning voor particulieren

Particulieren hebben sinds 2 september de mogelijkheid gebruik te maken van d subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). De subsidie biedt de gelegenheid om het huis van energiezuinige maatregelen te voorzien in de vorm van isolatie. Er gelden uiteraard wel een aantal voorwaarden om ervoor in aanmerking te komen. Een van de voorwaarden is dat er minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen moeten zijn. Bovendien moeten de maatregelen zijn uitgevoerd na 15 augustus 2019. Het is niet mogelijk om de subsidie te verkrijgen als de woningeigenaar de isolerende maatregelen zelf uitvoert.

84 miljoen euro beschikbaar

Er is voor de subsidieregeling energiebesparing eigen huis in totaal een bedrag beschikbaar van 84 miljoen euro. Het is mogelijk om geld te verdienen door van de subsidieregeling gebruik te maken. De woningeigenaar krijgt namelijk de mogelijkheid om 20% van alle uitgaven voor de isolatiemaatregelen terug te ontvangen. In 2016 is er overigens eveneens een dergelijke subsidie geweest. In dat jaar was er 44 miljoen euro beschikbaar en dat bedrag ging er in een tijdsbestek van zeven maande doorheen. De gemiddelde subsidie bedroef destijds voor woningeigenaren 2.000 euro. Er zijn in Nederland meer dan vier miljoen koopwoningen. Indien de subsidie nu ook op een dergelijke manier wordt uitgegeven, krijgen 42.000 huizen extra isolatie.

Isolerende maatregelen

Er zijn een aantal isolerende maatregelen waarmee de woningeigenaar geld kan verdienen. Bijvoorbeeld door voor dakisolatie te kiezen in combinatie met spouwmuurisolatie. Of dat laatste in combinatie met hoog rendementsglas. Zo is het ook mogelijk om maatregelen te nemen op het gebied van vloer- of bodemisolatie. Gevelisolatie is eveneens een van de isolerende maatregelen die te combineren is met een andere maatregel. Er dienen in elk geval twee maatregelen te zijn om geld te verdienen. Overigens leiden de maatregelen ertoe dat er ook op een andere manier geld te verdienen is. Een goed geïsoleerd huis verbruikt nu eenmaal minder energie en dat levert een besparing op. 

Maximaal 10.000 euro subsidie

Woningeigenaren hebben de mogelijkheid om de subsidie in te schatten door de rekentool van rvo.nl te gebruiken. Per woning is er een maximum gesteld aan de mogelijkheid om geld te verdienen met de subsidie. Het is niet mogelijk om meer dan 10.000 euro subsidie te ontvangen, maar daar is nog wel een uitzondering op. Dat is als er sprake is van een zeer energiezuinige pakket van maatregelen. In dat geval is het mogelijk om maximaal 15.000 euro te ontvangen. Daar zit dan ook nog een bonusbedrag in verwerkt. De aanvraag is online in te dienen en de aanvrager krijgt per post een beslissing.