TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Populariteit geld verdienen als vlogger neemt toe

Populariteit geld verdienen als vlogger neemt toe

Het Centraal Bureau voor Statistiek schat dat er sprake is van een toename van het aantal vloggers dat zich richt op geld verdienen. Het gaat dan om vloggers die geld verdienen via een kanaal als YouTube. Er zijn allerlei vloggers die hun ziel en zaligheid blootleggen om maar zoveel mogelijk kijkers te trekken. Het aantal views laat zien hoe populair de vlogger wel niet is en het aantal abonnees telt mee voor de portemmonee.

Verdubbeling aantal vloggers die geld verdienen

Het CBS heeft berekend dat er in tien jaar tijd sprake is van een verdubbeling van het aantal vloggers. Er zijn overigens geen exacte aantallen bekend, maar voor de schatting kijkt het CBS ook naar de categorie filmmakers. Er is namelijk een grote groep filmmakers die niet voor de televisie actief is, maar voor andere kanalen. Bovendien zijn er zelfstandig ondernemers die actief zijn op YouTube. Een deel van de driehonderdduizend bedrijven in het MKB en ondernemers als ZZP is een geld verdienende vlogger.

Vloggen populair onder jongeren

Jongeren bekijken massaal de vlogs van populaire vloggers als Enzo Knol die er inmiddels miljoenen meeverdient. Niet alleen meer met het vloggen zelf, maar ook met een complete merchandisinglijn. Jongeren denken dat het snel geld verdienen is door een vlog te beginnen. Dat is echter niet waar. In de eerste plaats moet het grote publiek het leuk vinden. Daarnaast kost het enorm veel tijd om een goede vlog in elkaar te zetten. Bovendien moet je constant productief zijn om je trouwe kijkers niet teleur te stellen. Iedere dag een vlog online of op vaste dagen per week vereist uiteraard de nodige discipline. Bovendien zijn er al enorm veel vloggers actief en is het steeds moeilijker om onderscheidend te zijn.

Geld verdienen met vloggen

Geld verdienen met vloggen is wel mogelijk, maar dan moet je er veel voor over hebben. Bovendien is er onderscheid in veel geld verdienen en weinig geld verdienen. Enzo Knol is een grootverdiener, maar ook Kwebbelkop verdient aardig wat geld met vloggen. Er zijn steeds meer jongeren die de televisie links laten liggen. YouTube is een kanaal dat populair is onder jongeren. Niet alleen voor het kijken van vlogs, maar ook voor allerlei andere soorten filmpjes. Wil je ook geld verdienen als vlogger dan heb je in elk geval een groot doorzettingsvermogen nodig. Er zijn overigens maar beperkte middelen nodig om ermee te beginnen.

Tijd investeren

Tijd investeren om met een vlog te beginnen het ook vol te houden is belangrijk. Bovendien stelt YouTube ook eisen voordat er sprake is van geld verdienen. Er zijn al minimaal duizend abonnees vereist. Bovendien geldt dat binnen een periode van een jaar de vlog al vierduizend uur gezien moet zijn. In het begin valt het geld verdienen met vloggen zeker tegen. Je verdient misschien als je aan de regels voldoet tussen de 0,50 euro en 1,50 euro als er duizend views zijn geweest. Er zijn overigens wel meerdere opties om geld te verdienen als je een populaire vlogger bent, zoals via advertenties, gesponsorde content en affiliate marketing.