TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen als kattenoppas

Geld verdienen als kattenoppas

Geld verdienen als kattenoppas is ideaal als je een liefhebber bent van katten. Er zijn allerlei manieren om inkomen te vergaren door op dieren te passen. Naast dat de honden-uitlaatservice populair is, geldt dat tegenwoordig ook voor het oppassen op katten.

Kattenoppas thuis tijdens vakantie

In de vakantietijd is het natuurlijk extra druk. Dat is dan ook een periode dat het meeste geld te verdienen valt als kattenoppas. Door het jaar heen is er echter ook steeds meer vraag naar de professionele kattenoppas. Er zijn al meerdere kattenliefhebbers in dit gat van de markt gesprongen, maar er is nog ruimte genoeg.

Overal in Nederland zijn er huishoudens waar een kat rondloopt. Als deze mensen op vakantie gaan of een weekendje weg, blijft de kat vaak achter. Natuurlijk zijn er wel vaak buren of familieleden die de zorg voor een paar dagen over willen nemen. Of zijn er kattenpensions waar de kat naartoe kan.

Toch is er een groeiend aantal kattenbezitters dat de verzorging thuis het liefst professioneel uitbesteed. Het is dan ideaal dat de kat thuisblijft in de eigen vertrouwde omgeving. Dat levert veel minder stress op dan dat de kat naar het kattenpension toegaat. Er is dus sprake van een toenemende vraag naar kattenoppas thuis en daarmee valt geld te verdienen.

Op kattenronde

In de praktijk is het geld verdienen als kattenoppas afhankelijk van het aantal kattenrondes als je zelfstandige bent. Er zijn ook al bedrijven die personeel nodig hebben om de grote vraag aan te kunnen. Wat dat betreft zijn er dus weer meerdere opties om geld te verdienen als kattenoppas. Het is mogelijk om in de eigen regio te starten en meteen een grote markt te bedienen. Of om rond te kijken of er al bedrijven zijn en een bijbaan te versieren als kattenoppasser. Het oppassen en verzorgen op katten geeft veel vrijheid, want je gaat van adres naar adres.

Verzorgende taak

Er is overigens meer sprake van een verzorgende taak dan dat je als oppasser optreedt. Je bent er namelijk niet de hele dag aanwezig. De belangrijkste taken zijn het geven van voeding en water net als het verschonen van de kattenbak. Natuurlijk is er ook ruimte om met de kat te spelen als de kat dat fijn vindt. Ook andere taken behoren tot het pakket, zoals indien nodig het toedienen van medicijnen of de kat naar de dierenarts brengen. Verder is het altijd mogelijk dat de kattenbezitter speciale wensen heeft.

Bijvoorbeeld dat de planten tegelijkertijd ook even water krijgen. Of de post uit de brievenbus halen. Overigens is het niet alleen zo dat de kattenoppas alleen tijdens vakanties actief is. Er zijn ook genoeg andere situaties, waarin de kat noodgedwongen een tijdje alleen moet zijn. Bijvoorbeeld als er sprake is van een ziekenhuisopname en er niemand in huis is. Het komt bovendien ook vaak voor dat er andere dieren in huis zijn. Denk maar aan een konijn of aan een hamster die de nodige verzorging nodig heeft. Geld verdienen als kattenoppas is dus veelzijdiger dan je misschien denkt.