TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met trucks verraden in New York

Geld verdienen met trucks verraden in New York

Het verraden van trucks is een bizarre manier van geld verdienen, maar het bestaat wel. In elk geval in New York, waar het verklikken een leuk zakcentje oplevert. Het is namelijk zo dat er speciale regels gelden voor trucks in New York. Deze mogen niet langer dan drie minuten stilstaan en de motor hebben draaien. Als dat wel het geval is dan krijgen de chauffeurs een boete. De tipgever die meldt dat de truck langer dan drie minuten met draaiende motor staat, verdient geldt. Een deel van de boete krijgt de tipgever van de gemeente uitbetaald. Het gaat om maar liefst 25% van de opgelegde boete. De regeling geldt al meerdere jaren, maar er is nu een stijging te zien in het aantal tipgevers. In 2017 is het nog maar 24 keer voorgekomen dat er een melding is gedaan.

Een jaar later waren er ineens 1038 tips over trucks binnengekomen waarvoor uiteindelijk een boete is uitgedeeld. Er zijn overigens premiejagers actief in New York die op deze manier leuk geld verdienen. David Dong is advocaat en actief als premiejager. Hij heeft 47 meldingen gedaan en daar al een bedrag van ongeveer 5.000 dollar mee verdiend. Zachery Tinkelman is theatermedewerker en heeft ook al een groot aantal meldingen gedaan. In elk geval genoeg om 4.600 dollar te verdienen. In totaal is er in het afgelopen jaar een bedrag uitgedeeld van 20.000 dollar dat door de milieudienst aan de tipgevers is betaald. De boete voor de trucker is overigens 350 dollar en bij meerdere fouten loopt de boete zelfs op naar 2.000 euro. Een filmpje van de overtreding geldt als bewijs.