TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met niets doen in Zweden

Geld verdienen met niets doen in Zweden

Er is een bijzondere vacature voor luie mensen die geld willen verdienen met niets doen in Zweden. Er zijn twee kunstenaars die het initiatief hebben genomen om een functie te creëren. De werkplek die niet bezet hoeft te worden, bevindt zich in het treinstation Korsvägen in Göteburg. Het maakt niet uit of je man of vrouw bent, oud of jong en naar ervaring wordt niet gevraagd. Het belangrijkste kenmerk van deze functie is dat niets doen een optie is. De enige verplichting om invulling te geven aan de functie is in de ochtend in te klokken. Meer is niet nodig om geld te verdienen.

Het is dus mogelijk om na het inklokken weer naar huis te gaan. Of eens lekker uitgebreid te gaan shoppen met het verdiende geld door niets te doen. Alles mag en er zijn geen verborgen eisen. Dan is er natuurlijk de vraag wie dat allemaal gaat betalen. Dat doen de kunstenaars, want deze hebben een prijs toebedeeld gekregen van maar liefst 575.000 euro. Het geld dient onder meer het doel om de werknemer te betalen die alleen maar in de ochtend op het treinstation hoeft in te klokken. Na het inklokken is er sprake van een fluorlicht dat aangaat op het station. Zo ziet iedereen dat er iemand aan het werk is en dat het werk bestaat uit niets doen maakt niet uit. Het is ook mogelijk om geld te verdienen met deze functie en na het inklokken nog ergens anders aan het werk te gaan. Dan is het dubbel geld verdienen.