TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen tijdens verkiezingen in Gouda

Geld verdienen tijdens verkiezingen in Gouda

Er komen weer verkiezingen aan waarmee geld te verdienen valt. De provinciale statenverkiezing en de verkiezingen voor het waterschap staan op de agenda. Op 20 maart 2019 is het zover en gaan de stembureaus open. Iedereen die stemrecht heeft, mag een stem uitbrengen. Het is de vraag hoe druk het gaat worden op de stembureaus, maar voor het geld verdienen maakt dat niet uit. De stembureaus zijn de plek waar geld te verdienen valt. Bijvoorbeeld als stemmenteller. Er zijn in alle gemeenten stemmentellers nodig en er valt een aardig zakcentje mee te verdienen. De hoogte van de bedragen die te verdienen zijn, variëren per gemeente. Zo krijgen enthousiaste Gouwenaars de kans om de in gemeente Gouda wat bij te verdienen.

De minimale leeftijd om teller van de stemmen van de verkiezingen te worden, is 18 jaar. Bovendien met men bereid zijn om het laat te maken. Er is sprake van een vergoeding van 35 euro voor de stemmenteller. Dat het laat kan worden, is helemaal niet erg, want je hoeft er ook pas om 20.45 uur te beginnen. Het tellen neemt ongeveer drie uur tijd in beslag. Verder is het wel zo dat de stemmentellers vooraf een e-learning volgen om inzicht te krijgen in het telproces. Er is een speciaal aanmeldformulier beschikbaar voor degene die in de gemeente Gouda stemmen willen tellen. Wie in een andere gemeente woont, kan natuurlijk altijd nagaan wat de vergoeding is in de eigen gemeente. Misschien ligt die wel hoger of wat lager, maar voor een paar uurtjes stemmentellen is het altijd een leuk zakcentje.