TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door niet te snel te rijden

Geld verdienen door niet te snel te rijden

Het is mogelijk om geld te verdienen door niet te snel te rijden. Autobestuurders in Den Haag krijgen de kans om een beloning te ontvangen als de snelheid niet wordt overschreden. Er worden om dat te controleren snelheidsmeters geplaatst. Het is niet zo dat de automobilisten er zelf geld aan verdienen. Het geld dat als beloning dient voor de automobilisten gaat namelijk naar een goed doel. Er zijn overigens meerdere proeven in Nederland met snelheidsmeters die door gemeentes worden geplaatst. Het idee voor plaatsing van de snelheidsmeters in Den Haag is afkomstig van de politieke partij Nida bij monde van Mahmood.

Het is de bedoeling dat er in de gemeente Den Haag op vier plekken inventieve snelheidsmeters worden geplaatst. Uiteraard met als doel dat automobilisten zich aan de snelheid houden en de snelheidslimiet niet overschrijden. Het aantal verkeersslachtoffers stijgt in Nederland en daar moet wat aan gedaan worden. In Brabant wordt er ook met inventieve snelheidsmeters gewerkt. Daar is een proef gaande en krijgen automobilisten die zich aan de snelheid houden een beloning in de vorm van geld voor een maatschappelijk doel. De snelheidsmeter wordt daarom ook wel een spaarpaal genoemd. De beloning voor automobilisten lijkt in Brabant in elk geval te werken. Er is sprake van een daling van het aantal hardrijders van 22% op de plekken waar de snelheidsmeters zijn geplaatst. De politieke partij ziet de proef graag ook doorgaan in de gemeente Den Haag. Het is de bedoeling dat het op korte termijn gerealiseerd wordt.